Real Madrid'in efsane futbolcusu Paco Gento yaşamanı yitirdi

Futbol tarihinde en çok Avrupa Kupasını kazanan Real Madrid kulübünün efsane ismi Paco Gento 88 yaşında vefat etti. Takımı Real Madrid'in yayınladığı vurgulu mesajın ardından rakip takım Bercelona ve Real Sociedad'tan da Paco Gento hakkında övgü dolu paylaşımlar yapıldı.

Real Madrid'in efsane futbolcusu Paco Gento yaşamanı yitirdi

Efsane futbolcu Paco Gento, Real Madrid'deki 18 sezonunda altı Avrupa Kupası ve 12 lig şampiyonluğu kazanarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştı.

İspanyol futbolcu Paco Gento, altı galibiyetle Avrupa Kupası'nda en fazla galibiyet rekorunu hali hazırda elinde tutuyordu. Paco Gento Los Blancos için 600 maçta 182 gol attı ve 43 kez İspanya'yı temsil etmişti.

Rakipleri Barcelona, Gento'yu 'efsane' olarak nitelendirirken, Real Sociedad onu 'dünya futbol efsanesi' olarak nitelendirdi.

Real Madrid'ten anlamlı taziye mesajı

Real Madrid yayınladığı mesajda "Paco Gento, futbol tarihinde 6 Avrupa Kupası kazanan tek oyuncudur" diyerek efsane futbolcunun başarılı spor yaşamanın altını çizdi. Mesajda  Paco Gento'nun takımı için yaptıkları sıralanarak "Real Madrid'de 600 maç oynadı ve 182 gol attı. İspanyol takımıyla 43 kez uluslararası forma giydi" denildi.

Resmi kulüp bildirisi şöyle:

"Real Madrid CF, başkanı ve Yönetim Kurulu, Real Madrid'in onursal başkanı ve kulübümüzün ve dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Francisco Gento'nun ölümünden derin üzüntü duyuyor.

"Real Madrid, eşi Mari Luz'a, oğulları Francisco ve Julio'ya, torunları Aitana ve Candela'ya ve tüm akrabalarına, meslektaşlarına ve sevenlerine taziyelerini, sevgi ve sevgilerini iletiyor."

Paco Gento, futbol tarihinde 6 Avrupa Kupası kazanan tek oyuncudur.

1953-1971 yılları arasında kulübümüzün formasını giydi ve Real Madrid'de geçirdiği 18 sezonda 6 Avrupa Kupası, 12 Lig, 2 İspanya Kupası, 1 Kıtalararası Kupa, 1 Küçük Dünya Kupası ve 2 Kupanın yanı sıra kazandı.

"Real Madrid'de 600 maç oynadı ve 182 gol attı. İspanyol takımıyla 43 kez uluslararası forma giydi.

 "Paco Gento figürü, Real Madrid'in tüm değerlerini sadakatle temsil ediyor ve Real Madrid ve spor dünyası için bir ölçüt olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Madrid taraftarları ve tüm futbol taraftarları onu her zaman büyük efsanelerinden biri olarak hatırlayacak.

"Francisco Gento 88 yaşında öldü. Real Madrid ayrıca tüm Real Madrid üyelerine ve hayranlarına taziyelerini iletiyor."