Rennes karşısında pes etmeyen Fenerbahçe'den müthiş geri dönüş: 3-3

Fenerbahçe, Rennes maçında mucizeye imza attı. Kadıköy'de ilk 30 dakikada 3-0 geriye düşen Fenerbahçe, müthiş mücadelesi sayesinde geri dönmeyi başardı. Fransa'daki maçta da rakibine karşı 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2'yi bulan Fenerbahçe, taraftarı önünde de müthiş bir sonuca imza atarak son haftaya lider girmeyi başardı.

Rennes karşısında pes etmeyen Fenerbahçe'den müthiş geri dönüş: 3-3

Avrupa Ligi B Grubu beşinci maçında Rennes’i konuk eden Fenerbahçe, kötü bir başlangıç yaptığı maçta mucizeyi gerçekleştirdi. İlk 30 dakikada kalesinde 1’i ‘VAR’ tarafından iptal edilen 4 gol gören Fenerbahçe, buna rağmen yılmadı.

İkinci yarıdaki baskılı oyunu sayesinde sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, liderlik koltuğunu kaptırmadı ve son haftaya grubun zirvesinde girdi.

Maça 3. dakikada Amine Gouiri’nin golüyle başlayan Rennes, 10. dakikada skoru 2-0 yaptı ancak VAR ofsayt tespit etti. Dakikalar 16’yı gösterdiğinde yine ağları sarsan Rennes, Martin Terrier ile durumu 2-0 yaptı.

Kaleye çektiği tüm isabetli şutlar golle sonuçlanan Rennes, 30’da yine Gouiri ile golü buldu ve yarım saatte skoru 3-0 yaptı. Enner Valencia’nın kafa golüyle soyunma odasına 3-1 geride giren Fenerbahçe’nin, ikinci yarıda oyunun tek hakimiydi.

Oyuna sonradan giren Miha Zajc’ın 82. dakikadaki frikik golüyle skoru 3-2 yapan Fenerbahçe, 88. dakikada Emre Mor’la üçüncü golü buldu ve skoru 3-3’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi ve Fenerbahçe gruptan lider çıkma şansını son hafta oynayacağı Dinamo Kiev maçına bıraktı.

Sarı lacivertliler, 3 Kasım’da deplasmanda Ukrayna temsilcisiyle karşı karşıya gelecek. Kritik maç öncesi Fenerbahçe ve Rennes 11 puanda yer alırken, sarı lacivertliler averajla liderlik koltuğunu korumayı başardı.