Reyting sonuçları açıklandı (9 Mart 2023)

9 Mart 2023 tarihinde ekranlara gelen yapımların reyting sonuçları belli oldu. Total'de ve AB'de Camdaki Kız birinci oldu.

Reyting sonuçları açıklandı (9 Mart 2023)

9 Mart tarihinde yayınlanan programların reyting sonuçları açıklandı.

Total'de 1. sırada Kanal D’de izleyiciyle buluşan Camdaki Kız, 2. sırada Atv’de ekrana gelen Aldatmak, 3. sırada Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber yer aldı.

AB'de ise 1. sırada Camdaki Kız, 2. sırada Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber, 3. sırada TRT1’de yayınlanan Al Sancak yer aldı.

Reyting sonuçları açıklandı (9 Mart 2023)

Not: TİAK'ın aldığı karar nedeniyle reyting sonuçlarının detaylarını veilk 100 program sıralamasını yayınlayamıyoruz.

Reyting nedir?

Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize İngilizceden geçmiş bir sözcüktür. Kelime anlamı olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir.

Ülkemizde daha çok televizyonla ilişkilendirilen reyting; izleniş durumu, izlence anlamlarına da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasıyla reytingin bir diğer tanımı; “herhangi bir televizyon kanalının izlenme oranının tamamı” şeklindedir. Z kanalında yayınlanan A programının izlenme payının yüzdesi o programın ve kanalın reytingini belirler.

İzleyici ölçümü nedir?

İzleyici ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.

 İzlenme oranı, izlenme payı nedir?

İzleyici oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama pay.