Rumeli türkülerinin efsane ismi Arif Şentürk vefat etti

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Rumeli türkülerinin efsane ismi Arif Şentürk vefat ettiğini duyurdu. Akay, 'Rumeli'nin Arif Aga'sını kaybettik. Cenazesi yarın Çarşamba günü ikindi namazına müteakip Zeytinburnu Seyitnizam Camii'nden kaldırılacaktır' dedi.

Rumeli türkülerinin efsane ismi Arif Şentürk vefat etti

Deryalar, Ramize ve Safiye gibi Rumeli türküleriyle tanınan ünlü sanatçı Arif Şentürk’ten kötü haber geldi.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılan Afir Şentürk’ün yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Akay, “Rumeli’nin Arif Aga’sını kaybettik. Arif Şentürk bazı dönemler ilaçlarını almaz ve zaman zaman hastanede tedavi görürmüş. Yine ilaçlarını almadığı için vücudunda ödem oluşmuş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Maalesef bugün yaşam savaşını kaybetti. Cenazesi yarın Çarşamba günü ikindi namazına müteakip Zeytinburnu Seyitnizam Camii’nden kaldırılacaktır. 2001 yılında aynı plak şirketinden albüm yapmış canlı yayınlara katılmıştık. Nur içinde yatsın inşallah.” İfadelerini kullandı.

Yoğun bakıma kaldırılmıştı

Geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılan usta sanatçı Arif Şentürk için dua isteyen Akay, “Rumeli türkülerinin ünlü ismi Arif Şentürk, maalesef yoğun bakımda ve durumu çok ağır. Arif ağabey, 2018 yılının Kasım ayında bypass ve mvr kapağı tamiri operasyonları geçirmişti. Uzun süre hastanede tedavi gören Şentürk, kendini tam anlamıyla toplayamamış ve sahnelere bir süre ara vermişti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ise yine Rumeli türkülerinin tanınmış ismi Ramazan Günay’la el ele sahneye çıkmış ve Günay’ın sahnede kalp krizi geçirip vefat etmesi, Şentürk’ü derinden yaralamıştı. Ben kendisi ile telefonda konuştuğumda çok etkilendiğini söylemişti. Değerli sanatçımız için dualarınızı eksik etmeyin” ifadelerini kullanmıştı.

"Asıl mesleği berberlikti"

Akay, usta sanatçı Arif Şentürk’ün bilinmeyen asıl mesleğini de yazmıştı.

Akay, paylaştığı dipnotunda “Arif Şentürk’ün asıl mesleği berberliktir ve çok iyi bir berberdir. Türkiye’ye göç ettikten sonra Zeytinburnu’nda berber dükkânı açan Şentürk, 'Deryalar' türküsü ile şöhreti yakaladıktan sonra bile belli süre berberlik yapmış ve daha sonra bırakmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

"Yıllar önce rahmetli oldu" gafı

Kenan İmirzalıoğlu ise, geçen Aralık ayında sunuculuğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programında Arif Şentürk için “Yıllar önce rahmetli oldu” diyerek gaf yapmış ve daha sonra Şentürk'ü arayıp özür dilemişti.

Arif Şentürk kimdir?

1941 yılında Makedonya’nın Kumanova kasabasında dünyaya gelen Arif Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra, 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti.

Önce Kırklareli’ye yerleşen aile, daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu semtine taşındı. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi.

Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı.