Şampiyonluk geri dönüşü! Trabzonspor, Kayserispor engelini de aştı!

11 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, devreyi 2-0 geride kapattığı maçta Kayserispor'u 90+8'de Nwakaeme'nin penaltı golüyle 3-2 mağlup etti! Temponun hiç düşmediği maç sonunda bordo-mavililer şampiyonluk yarışında zorlu engeli aşmayı başardı.

Şampiyonluk geri dönüşü! Trabzonspor, Kayserispor engelini de aştı!

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadı’nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 90+8’de penaltıdan attığı golle Kayserispor’u 3-2 yenip şampiyonluk yolunda büyük bir adım daha attı.

İzleyenlere zevk veren ve baştan sona temponun düşmediği maçta Kayserispor 24. dakikada Gavranovic’in golüyle 1-0 öne geçti. 45+1’de Kayserispor, Thiam’ın şık kafa golüyle durumu 2-0 yapıp soyunma odasına büyük avantajla gitti. Konuk takımın attığı iki golün asistini de Onur Bulut yaptı.

Abdullah Avcı, ikinci yarıya başlarken yenilen gollerde aksayan sol bek Puchacz ve rakiplerin vuruşlarını engelleyemeyen stoper Ahmetcan’ı oyundan aldı.

Bordo-mavili takım ikinci yarıda Kayserispor’u büyük baskı altına aldı! Çok iyi başlayan Trabzonspor’da Bakasetas’ın yerine oyuna giren Djaniny takımı ateşledi! İlk yarıdaki görüntüsünün tam tersi bir performans sergileyen ev sahibi takım, 49’da Visca ile farkı 1’e indirdi. 59. dakikada Djaniny bu kez sahneye çıkıp durumu 2-2’ye getirdi.

Beraberliği yakalayan Trabzonspor’un baskısı ve atakları dinmedi. Önce Peres ardından Abdülkadir Ömür direğe takıldı. Son 15 dakika ise hem Trabzonspor hem Kayserispor çok tehlikeli pozisyonlar yakaladı.

Kaderi belirleyen penaltı oldu

Trabzonspor’un baskısı ev sahibi takıma 90+7’de penaltıyı getirdi. Ceza sahasındaki karambolde top Mert Çetin’in eline çarpınca Trabzonsporlu futbolcular itirazda bulundu. Hakem oyunu devam ettirdi. Oyun durunca VAR ile hakem Erkan Özdamar’ın konuşması sonrası pozisyon izlendi ve penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Nwakaeme 90+8’deki penaltıyı kullanıp Trabzonspor’a 3-2’lik galibiyeti getiren golü kaydetti.

Trabzonspor bu maçla birlikte 66 puana yükseldi ve maç fazlasıyla Konyaspor ile aradaki farkı 17’ye çıkarttı. Kayserispor ise 38 puanda kaldı.

Ligin 28. haftasında Trabzonspor, 6 Mart Pazar günü Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Kayserispor ise 7 Mart Pazartesi günü sahasında Alanyaspor’u konuk edecek.

Nwakaeme’nin plasesi dışarı gitti

Maçın ilk tehlikeli pozisyonunu Trabzonspor buldu. Orta saha kazanılan top sonrasında hızlı atağa çıkan bordo-mavililerde ceza sahası dışında topla buluşan Nwakaeme’nin şık plase vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

Kayserispor ofsayta takıldı

18. dakikada Kayserispor sağ kanattan etkili geldiği pozisyonda topu filelere gönderdi ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

VAR odası da yaptığı kontrol sonrasında Cardoso’nun ortasında topu filelere gönderen Carole’un rakibinden önde olduğuna karar verdi.

Kayserispor bu kez öne geçti

Rakibi karşısında etkili olan Kayserispor, Onur Bulut’un enfes ortasında arka direkte topu kontrol edip şutunu çeken Gavranovic ile 1-0 öne geçti.

Onur’un yaptığı ortada stoper Ahmetcan topa yükselse de engelleyemedi. Arka direkte topu göğsüne yumuşatan Kayserispor forveti Gavranovic, kaleci Uğurcan’dan önce topa dokunup dengeyi bozdu.

Bu gol ayrıca Kayserispor’un Süper Lig tarihindeki 1000. gol olarak da tarihe geçti.

Duraklamada Kayseri 2’yi buldu

Kayserispor 45+1’de Thiam ile skoru 2-0 yaptı. Yine sağ kanattan gelen sarı-kırmızılı takımda yine Onur Bulut’un yaptığı ortaya bu kez Mame Thiam iyi yükselerek kafa vuruşu yaptı ve Uğurcan’ı çaresiz bırakıp skoru 2-0’a getirdi.

Djaniny girdi, maç döndü

Abdullah Avcı, ilk yarıyı 2-0’yı geride kapattıktan sonra ikinci yarıya 3 değişiklik yaparak başladı. Djaniny de Bakasetas’ın yerine girerken diğer iki değişiklik savunmadan oldu.

İkinci yarıya baskılı başlayan Trabzonspor, 49. dakikada Edin Visca ile golü buldu. Djaniny’nin verkaç ile ceza sahasına girmek isterken Kayserispor savunmasının müdahalesiyle top Visca’nın önünde kaldı. Boşnak yıldız bomboş pozisyonda sol ayağıyla topu filelere gönderdi: 2-1.

Djaniny 2-2 yaptı

59. dakikada Kayserispor’un çıkarken kaptırdığı topu Abdülkadir Ömur solundaki Anthony Nwakaeme’ye verdi. Anthony Nwakaeme bekeltmeden sol çaprazdaki Djaniny’ye gönderdi. Onun düzgün vuruşu ağlarla buluştu: 2-2.

Thiam öyle bir pozisyon kaçırdı ki…

80. dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Mustafa Pektemek’in ara pasında Thiam, kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldı. Uğurcan’ın soluna doğru topu gönderek Kayserispor forvetinin şutu direğe çarpıp auta gitti!

Önce Visca sonra Attamah

2-2’den sonra iki takım da gol pozisyonlarını harcadı! Önce Trabzonspor’un rakip ceza sahasındaki tehlike pozisyonunda Visca kaleci Lung’a takılırken; ardından Kayserispor’un atağında ceza sahasında boş kalan Attamah müsait pozisyonda topu kalenin üzerinden auta gönderdi!

Trabzonspor 90+7’de penaltı kazandı

Trabzonspor’un galibiyet için yüklendiği ve +5 duraklamasının son dakikasına girilirken bordo-mavililer penaltı bekledi.

Bu pozisyondan sonra oyun devam ederken, oyun durduğunda VAR odası Erkan Özdamar’ı pozisyonu izlemeye davet etti. Pozisyonu izleyen hakem, Trabzonspor lehine beyaz noktayı gösterdi.

90+8’de galibiyet golü

Stadı dolduran taraftar ve Trabzonspor yedek kulübesi nefesini tutup Nwakaeme’nin penaltısını bekledi. Topun başına geçen tecrübeli futbolcu, Lung’un doğru köşeyi tercih etmesine rağmen topu filelere gönderdi: 3-2.

Trabzonspor bu galibiyetle yenilmezlik serisini 11 maça çıkarmış oldu.