Samsung Galaxy M53 5G modelinin teknik özellikleri belli oldu

Çok yakında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy M53 5G modelinin teknik özellikleri ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Samsung Galaxy M53 5G modelinin teknik özellikleri belli oldu

Samsung, ülkemizde de sıklıkla kullanılan Galaxy A serisine bir süre önce yenilerini ekledi. Bu kapsamda orta segmente hitap eden Galaxy A33, Galaxy A53 ve Galaxy A73 modelleri tanıtıldı. Öte yandan bir süredir sızıntılarla gündemde olan Galaxy M53 5G ile ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak akıllı telefonun teknik özellikleri belli oldu.

Samsung Galaxy M53 5G teknik özellikleri

Sektörde güvenilir sızıntıları ile bilinen Yogesh Brar, Twitter’dan Galaxy M53 5G’nin teknik özelliklerinden bazılarını paylaştı. Buna göre cihaz; 6.7 inç Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan Super AMOLED panelle gelecek. Aynı zamanda delikli ekran tasarımına sahip olacak.

Akıllı telefon, MediaTek Dimensity 900 işlemcisinden güç alacak. 6 nm fabrikasyon süreci ile üretilen yonga seti; iki adet 2.4 GHz ARM Cortex-A78 ve altı adet 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ek olarak Mali-G68 MC4 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Galaxy M53 5G’nin iki farklı opsiyonla satışa çıkması bekleniyor. Bu noktada 8 GB RAM + 128 GB ve 8 GB RAM + 256 GB seçenekleri ön plana çıkıyor. 25W şarj hızlarını destekleyen 5.000 mAh’lik pilden beslendiğini de belirtelim.

Ön tarafta nokta şeklinde konumlandırılmış 32 Megapiksel selfie kamerası yer alırken, arka tarafta 108 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ultra geniş açı, 2 Megapiksel makro ve 2 Megapiksel derinlik sensörlerinden oluşan dörtlü kamera kurulumu bulunacak.

Android 12 tabanlı One UI 4.1 arayüzü ile kullanıcı karşısına çıkan Galaxy M53 5G’nin kutusundan şarj aleti çıkmayacak. Akıllı telefonun tanıtım tarihi ise henüz belli değil. Ancak iddialara göre bu ay ya da nisan ayında tanıtılacak. (Shift Delete)