Şarkıcı Gülşen için istenen ceza belli oldu

Ünlü şarkıcı Gülşen ile ilgili iddianame hazırlandı, 'halkı kin ve düşmanlığa' tahrik suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Şarkıcı Gülşen için istenen ceza belli oldu

İstanbul Ataşehir’de 30 Nisan 2022’de verdiği konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan daha sonra itiraz üzerine konutu terk etmemek şartıyla tahliyesine karar verilen Gülşen Çolakoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

48 sayfalık iddianamede Gülşen hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ev hapsi de kaldırılmadı

Ev hapsinin kaldırılması için de başvuru yapılmış ancak bu talep reddedilmişti.

Gülşen, mahkemedeki ifadede şunları söylemişti:

*Üzerime atılı suçu ve haklarımı anladım. Ben bu konuda emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim.

*Orada vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ederim. Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben suç işlemedim.

*Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmamı talep ediyorum.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma doğrultusunda Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 25 Ağustos Perşembe günü tutuklanmıştı.

Çolakoğlu’nun avukatının itirazını değerlendiren nöbetçi İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi, 29 Ağustos Pazartesi günü Çolakoğlu'nun "konutu terk etmeme" şartıyla tahliyesine karar vermişti.