Şarkılarını Ajda Pekkan ve Ferdi Özbeğen'in söylediği Portekizli şarkıcı Linda de Suza, korona virüse yenik düştü

Sesinin Ajda Pekkan'a olan benzerliğiyle dikkat çeken Portekizli efsane şarkıcı Linda de Suza 76 yaşında hayatını kaybetti.

Şarkılarını Ajda Pekkan ve Ferdi Özbeğen'in söylediği Portekizli şarkıcı Linda de Suza, korona virüse yenik düştü

Fransız, Portekizce ve İspanyolca şarkılarıyla tanınan ünlü Portekizli şarkıcı Linda de Suza, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Acı haberi şarkıcının menajeri Fabien Lecoeuvre duyurdu.

Duyuruda "Bu sabah saat 10:10'da Linda'nın öldüğünü size bildirmenin acısını yaşıyoruz" denildi.

Duyurunun devamında ünlü şarkıcının kovid-19 hastası olduğu ve solunum yetmezliği nedeniyle nakledildiği hastanede öldüğü belirtildi.

1969'da Portekiz'deki Salazar diktatörlüğünden kaçarak geldiği Fransa'da söylediği Fransızca şarkılarla üne kavuşan Linda de Suza'nın hayatı hem kitap hem de dizi olmuştu.

1983 yılında Olympia'da verdiği konser, müzik tarihine geçmişti.

1978'de çıkan ilk albümü 200 binden fazla satan şarkıcı daha sonra Uma moça chorava albümüyle 500 bini aşkın kopya satmıştı.

1980'lerde de popülaritesinin koruyan şarkıcı, 1990'lı yıllardan itibaren düşüşe geçmişti. Son albümü 1991 yılında yayınlanan Simply Living oldu.

Çok sayıda şarkı sözüne de imza atan Linda de Suza'nın ses rengi Ajda Pekkan'a benzetilmişti. Şarkıları Ajda Pekkan ve Ferdi Özbeğen tarafından Türkçe sözlerle seslendirilmişti.

Ajda Pekkan'ın Yaşanası Dünya'sı Marinheiro'dan; Ferdi Özbeğen ve Nilüfer'in Söyleyemedim'i ise Face a Face'ten uyarlanmıştı. (Haber Global)