'Sex and the City' oyuncusu Frances Sternhagen hayatını kaybetti

Sex and the City, Cheers, The Closer gibi yapımlarla tanınan oyuncu Frances Sternhagen 93 yaşında hayatını kaybetti.

'Sex and the City' oyuncusu Frances Sternhagen hayatını kaybetti

İki Tony ödüllü ünlü oyuncu Frances Sternhagen, 93 yaşında New York'ta hayata gözlerini yumdu.

Cheers, ER, The Closer ve Sex and The City gibi yapımlarla tanıdığımız oyuncunun ölüm haberini oğlu John Carlin, Instagram'dan duyurdu.

Ölüm nedeni ise, doğal nedenler olarak açıklandı.

John Carlin annesinin ölümünü "Bu kadar zengin, tutkulu, mütevazı ve cömertçe yaşanmış bir hayatın son perdesi indirildi" diye duyurdu.

Frances Sternhagen kimdir?

1974 yılında The Good Doctor'daki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Tony ödülü kazanan Sternhagen'ın Broadway'deki son performansı 2005'teki Seascape olmuştu.

4 kez daha Tony ödüllerine aday gösterilen ünlü oyuncu 2013 yılında da Broadway dışında The Madrid adlı oyuncu Edie Falco'nun annesini canlandırmıştı.

2002'de Daily Breez'e verdiği röportajda "Çok şanslıydım" diyen Sternhagen için 2005'teki Çelik Manolyalar'daki performansıyla ilgili övgü dolur yorumlar yapılmıştı. AP'nin Tiyatro Eleştirmeni Michael Kuchwara, Sternhagen için 'hazine' kelimesini kullanmıştı. Oynadığı her rolü hatırı sayılır bir sempatiyle yerine getirme yeteneğine sahip olan oyuncu kariyeriyle uğraşırken 6 da çocuk yetiştirmişti.

İzleyiciler onu en çok ER dizisindeki Dr. John Carter karakterinin zengin büyükannesi olarak hatırlıyor. Cheers'de Cliff Clavin'in her şeyi bilen annesini canlandırmıştı. Bu iki rolüyle Emmy adaylığğı kazanmıştı.

Son dönemlerde ise onu Sex and The City dizisinde Charlotte'un kayın validesi Bunny MacDougal rolünde izlemiştik. Bu rolüyle de Emmy'ye aday gösterildi.

The Closer'da Krya Sedgwick'in annesini canlandırdı.

Pembe dizi hayranları ise onu 1960'lı yıllarda yayınlanan "Love of Life"tan hatırlıyor.

Genelde züppe, nefret dolu yaşlı kadınları canlandıran Sternhagen bunu eğlenceli buluyordu. 2002'de Los Angeles Times'a "Böyle kadınlarla tanıştım ve onları taklit edebiliyorum" demişti.

Komedi ve dramı bir potada eritebilen oyuncu 1930 yılında Washington D.C'de doğmuştu. Çocukluğundan beri oyunculuğu seven Sternhagen kendisini "utanç verici bira gösterişçi" olarak tanımlıyordu. Aslında üniversitede tarih bölümüne girmişti ancak bir profesör tarafından oyunculuğa yönlendirildi.

Aktör olan kocası Thomas A. Carlin'le Maryland'de tanışmıştı, ancak onu 1991 yılında kalp yetmezliğinden kaybetti. Hamile olduğu dönemlerde 7. aya kadar çalışmaya devam ediyordu. Bu durumu New York Times'a "Oyunculuğu bırakmaktan korkuyordum, bırakırsam bir daha asla başlayamam" diye açıklamıştı.

Kaynak: Haber Global