Sivasspor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, liderliğe yükseldi

Beşiktaş'ın yüksek tempolu ve coşkulu oyunu Sivasspor maçında da sürdü. Maça fırtına giren siyah-beyazlılar, ilk yarıda bulduğu gollerle maçı kopardı ve haftayı lider tamamladı: 3-1.

Sivasspor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, liderliğe yükseldi

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Beşiktaş, sahasında Sivasspor’u konuk etti. Tüm biletlerin tükendiği Vodafone Park’taki mücadeleyi siyah-beyazlılar 3-1 kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.

Karagümrük maçına başladığı gibi bu mücadeleye de fırtına gibi başlayan siyah-beyazlılar ilk yarıda 3 gol bularak taraftarlarına futbol şöleni yaşattı.

Beşiktaş’a liderliği getiren golleri 12 ve 42. dakikalarda Muleka ile 29’da Weghorst kaydetti. Hollandalı golcü 4 maçtaki 2 gol ve 3 asistlik performansıyla Beşiktaş’ın 10 puanlık başlangıcına damga vurmayı başardı.

Yüksek tempoda rakibine fırsat vermeyen Beşiktaş, ikinci yarıda da hücum futbolunu devam ettirdi ancak farkı arttıramadı. İkinci yarıya 3 değişiklikle başlayan Sivasspor oyunu biraz tutmaya başladı. Oyuna 74’te giren yeni transfer Dia Seba 86. dakikada kırmızı-beyazlıların tek golünü kaydetti.

Valerien Ismael yeni transfer Dele Alli’yi 78 dakika oyunda tutarken; bir diğer yeni transfer Kerem Atakan Kesgin, İngiliz yıldızın yerine oyuna dahil oldu.

Bu galibiyetle Beşiktaş 10 puanla haftayı lider kapattı. Galibiyetle yine tanışamayan Sivasspor ise 2 puanla 16. sırada yer aldı.

Beşiktaş gelecek hafta Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. Sivasspor ise sahasında Karagümrük’ü konuk edecek.