Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlamada acı detay ortaya çıktı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen hain saldırı geride yarım kalmış acı hikayeler bıraktı. 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı patlamada hayatını kaybeden Yusuf Meydan, 9 yaşındaki küçük kızı Ecrin Meydan ile İstanbul'a 3 günlüğüne gelmişti. Adem Topkara ve Mukaddes Elif Topkara çifti patlamada hayatını kaybederken, mutlu aile fotoğrafından geriye sadece küçük Eliz kaldı.

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlamada acı detay ortaya çıktı

Yusuf Meydan'ın 2016'dan beri Adana Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde danışma görevlisi olarak çalıştığı bildirildi.

Yusuf Meydan'ın erkek kardeşine kız isteyip, nişan yapmak için eşi Mevlide ve kızı Ecrin ile İstanbul'a gittiği, saldırının olduğu günün akşamı ise Adana'ya dönmeyi planladıkları ifade edildi.

Ailenin olay günü alışveriş yapmak ve gezmek için İstiklal Caddesi'ne gittiği, Mevlide Meydan'ın bir giyim mağazasına girdiği, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in dışarıda bekledikleri sırada bombalı saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

Ailenin, küçük kızları Derin'i ise İstanbul'a giderken Adana'da teyzesinin evine bıraktığı belirtildi.

Baba ve kızının cenazelerinin, bugün Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde, taziye evindeki helalleşmenin ardından Kabasakal Mezarlığı'na defnedilmeleri bekleniyor. Cenazeye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katılacak.

Teröre lanet paylaşımı yapmış

Bu arada, Yusuf Meydan'ın 2016'da Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonrası sosyal medya hesabından “Teröre lanet olsun” paylaşımı yaptığı görüldü.

Süleyman Soylu açıkladı! İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu!

2 yaşındaki Eliz İlay anne ve babasız kaldı

2018 yılında dünya evine giren Rize nüfusuna kayıtlı Mukaddes Topkara ve Giresun nüfusuna kayıtlı Adem Topkara çiftinin 2 yaşında Eliz İlay adında bir kızları olduğu ortaya çıkarken hain saldırı sonucu küçük Eliz anne ve babasız kaldı.

Adem Topkara’nın kardeşi Şaduman Topkara patlamanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kardeşim Adem Topkara ve eşi M Elif Topkara’yı bu iki güzel insanı bugün Taksim’de meydana gelen patlamada kaybettik. Teröre lanet olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden ve ateş sadece düştüğü yeri yakıyor” ifadelerine yer verdi.

Topkara çiftinin cenazeleri sabah erken saatlerde yakınlarına teslim edildi. Çift, ikindi namazına müteakip Ayazağa Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Süleyman Soylu açıkladı! İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu!

Alçak saldırıda yaşamını yitiren Arzu Özsoy 38, kızı Yağmur ise 15 yaşındaydı.

Ara tatili değerlendirmek isteyen Arzu Özsoy öğretmendi… Kızıyla buluşarak İstiklal Caddesi’ne gezmeye gittiler… Anne ve kız caddede yürürken bomba patlatıldı, hayatlarını kaybettiler.

Yağmur Uçar’ın Diriliş Ertuğrul dizisinde de yer alan oyuncu Nurettin Uçar’ın kızı olduğu öğrenildi.

Anne ile kızı Şirinevler’den uğurlanacak

Anne ve kızın cenazeleri, ikindi vakti Şirinevler Ulu Camii’nde kılınacak namazın ardından Habipler Yayla Mezarlığı’nda defnedilecek.

Oyuncu Nurettin Uçar'ın acı günü! Taksim'deki patlamada karısını ve kızını kaybetti, paylaşımı yürekleri dağladı!