Tamer Işıtır, Dünya Gazetesi'ne veda etti

Dünya ve Ekonomim gazetelerinde 5 yıldır görev alan deneyimli isim Tamer Işıtır'dan ayrılık haberi geldi.

Tamer Işıtır, Dünya Gazetesi'ne veda etti

2017 yılından bu yana Dünya ve Ekonomim gazetelerinde görev alan Tamer Işıtır’dan ayrılık haberi geldi.

Medya Radar’da yer alan habere göre, Tamer Işıtır, ayrılık haberini sosyal medya hesaplarından paylaştığı ‘Veda’ metniyle duyurdu.

“Veda…

Sevgili arkadaşlar, bu kez kendimle ilgili bir haberi paylaşıyorum.

2017 yılından beri Dünya ve Ekonomi gazetelerinde sürdürdüğüm mesaim 24 Ocak itibariyle sona erdi.

5 yıldır Özel Projeler, Küresel Markalar, İş Dünyası editörlüklerinin yanı sıra Web TV Yayın Yönetmenliği gibi görevleri yerine getirmeye çalıştım.

Bu süreçte ekonomik kriz, pandemi, savaş ve deprem gibi oldukça zor gündemlerde iyi niyet ve gayretle çalışan değerli insanların özgür gazetecilik mücadelesinin parçası oldum. Birlikte emek verdiğimiz, kader ortaklığı ettiğimiz bütün arkadaşlarıma sevgilerimi iletiyorum.

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan olağanüstü olayları gazete bürosundan takip edip, bunları ehil insanların gözlem ve yorumlarının ışığında anlama şansı bulduğum için kendimi talihli sayıyorum. Gazeteciliğin itibarının uğradığı erozyon nedeniyle benim için bir noktadan sonra entelektüel bir uğraş haline gelen, ekonomi politiğe medya penceresinden bakıp, hiçbir çıkar grubuna angaje olmadan, kamu yararı motivasyonuyla geçirdiğim bu 5 yıllık deneyim bundan sonraki serüvenlerimde mihenk taşı olacak.

Türk ekonomisinin mevcuttaki ümitsiz görünümünün tersine döndüğü günleri görme temennisiyle, her iki kuruluşa bundan sonraki yayın hayatlarında başarılar diliyorum.

Yeni işlerimi yakında duyuracağım.

Herkese sevgiler, güzel günler.”

Tamer Işıtır kimdir?

İlk ve ortaöğrenimini Özel Darüşşafaka Lisesi'nde okuyan Tamer Işıtır, lisans eğitimini Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.

2010 yılı itibariyle çeşitli basın organlarında yazarlık ve editörlük yapan Işıtır, 2017 yılında özel projeler editörü olarak başladığı Dünya gazetesinde ekonomi muhabirliği ve iş dünyası editörlüğü görevlerini yürüttü.

2019'da Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Havayolları ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi işbirliğiyle yayımlanan aylık İngilizce ekonomi dergisi The Turkish Perspective'in şef editörlüğünü üstlendi. 2020 yılında Dünya gazetesine yeniden dönerek iş dünyası editörlüğünün yanı sıra gazetenin dijital TV'si DÜNYA Web TV'nin yayın yönetmenliğini yaptı. 2022 yılında yayın hayatına başlayan Ekonomim gazetesinde ise global markalar editörü olarak görev aldı.

Birçok yayınevine editörlük ve redaktörlük hizmeti veren Işıtır, ekonomi basınındaki görev süresince Türkiye Ekonomisi-2018, Türkiye Ekonomisi-2019, Türkiye Enerji Atlası, Türkiye'nin Lider ve Yükselen Markaları (Turkey's Leading and Rising Brands), İhracatın Sınır Tanımayan Kahramanları, Güngör Uras'a Saygı Kitabı gibi eserlerin de editöryal kadrosunda bulundu.

İyi derecede İngilizce bilen Tamer Işıtır, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesidir.