Tarihçi Sinan Meydan, Cumhuriyet ile anlaştı

Geçen yıl Kasım ayında Sözcü ile yolları ayıran tarihçi yazar Sinan Meydan, Cumhuriyet Gazetesi kadrosuna dahil oldu.

Tarihçi Sinan Meydan, Cumhuriyet ile anlaştı

Tarihçi yazar Sinan Meydan’ın yeni adresi belli oldu. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Sözcü ile yolları ayıran Meydan’ın Cumhuriyet Gazetesi kadrosuna dahil olduğu öğrenildi.

Sinan Meydan’ın transfer haberini Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu duyurdu:

“Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu, kitapları konuşmaları ve yazılarıyla aydınlanma mücadelesinin çok değerli isimlerinden Sinan Meydan Türkiye’nin en köklü, en güvenilir gazetesi Cumhuriyet’te yazılarına başlayacak. Yarın ilk duyuru… Hoş geldin.. Hoş geldin…”

Tarihçi yazar Sinan Meydan, Cumhuriyet ile anlaştı

Sinan Meydan kimdir?

Sinan Meydan, 1975 yılında Artvin’de dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamlamıştır. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat bölümünden mezun olmuştur.

Üniversite yıllarından itibaren Atatürk ve yakın tarihe ilgi duymuş ve bu alanlarda incelemelerde bulunmuştur. Eski Türk Tarihi, Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerinden araştırmalar yapmıştır. Mastır eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarih ve Ana Bilim dalında tamamlamıştır.

Sinan Meydan eserlerinde ağırlıklı olarak Atatürk’ün tarih ve dil çalışmalarını incelemiştir. İlk kitabı olan Bir Ömrün Öteki Hikayesi arkasından Atatürk Modernizm ve Din ve Allah isimli eserleri alanında başarılı eserlerden biridir. Atatürk ve din konusunu detaylı olarak incelemiştir. Atatürk romanı olan Beyaz Kule 2005 yılında yayınlanmıştır. Özel eğitim kurumunda yakın tarih dersleri vermektedir.

Sinan Meydan, en son Kasım 2022’ye kadar Sözcü gazetesinde yazmaktaydı.