Threads için düşünülen isimler açıklandı

Meta'nın X rakibi olarak kullanıma sunduğu Threads için düşünülen isim seçenekleri ortaya çıktı. İşte o isimler…

Threads için düşünülen isimler açıklandı

Elon Musk’ın eski adıyla Twitter’ı satın almasıyla birlikte pek çok şirket ve platform, X’e rakip platformlar üzerinde çalışmalara başladı. Bunlardan en ses getireni ise Threads oldu. Platformun yayınlanmasından bu yana çeşitli açıklamalar yapan Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads uygulamasının adı için düşünülen diğer seçenekleri açıkladı. İşte detaylar!,

Threads’in ismi Epigram olabilirdi

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Meta, eski adıyla Twitter olan X rakibi bir platform olan Threads’i kullanıma sundu. Kullanımda olmasıyla birlikte inişli çıkışlı dönemler yaşayan platformla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads için düşünülen alternatif isimleri açıkladı.

Mosseri açıklamasında ekibin uygulamanın adı için ikinci tercihin Epigram olduğunu belirtti. Ayrıca metin tabanlı sosyal medya platformunun başlangıçta Textagram olarak adlandırıldığını da ifade etti. Buna rağmen son anlarda bu ismi seçenekler arasından çıkardıklarını da ekledi.

Adam Mosseri’nin bu açıklamalarından sonra ise birçok yorum geldi. Pek çok kullanıcı Threads isminin diğer isimler arasından en iyisi olduğunu söyledi. Ayrıca bazı kullanıcılar da “gram” ile biten kelimelerin uygulamaya bir gizlilik kattığını ifade etti.

Bir platforma veya hizmete isim vermek zor bir karar olabiliyor. Bu durumda da geliştiriciler seçenekleri azaltmaya çalışıyor. Örneğin Google’ın kurucu ortakları olan Larry Page ve Sergey Brin, arama motoru için ilk olarak Backrub ismine karar verdi. Instagram ise Burbn isimli bir uygulama olarak başladı.

Tüm bunların yanı sıra Threads ve X bazı ortak yönlere sahip olsa da Meta, platforma farklılıklar katmaya çalışıyor. Bu farklılıklardan biri de Threads platformunda hashtag’lerin eklenmemesi. Bunun yerine gönderi başına sadece bir etiket ekleniyor. Öte yandan doğrudan mesajlaşma desteği de yok.

Kaynak: Shift Delete