TikTok, yeni özelliğini duyurdu

TikTok, içerik üreticiler ile markaları daha kolay şekilde buluşturacak Yetenek Yöneticisi Portalı özelliğini duyurdu.

TikTok, yeni özelliğini duyurdu

TikTok ve Instagram, içerik üreticilerin gelirlerini artırmak için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. TikTok, içerik üreticilerin markalar ile daha kolay bir şekilde anlaşma sağlamasına olanak tanıyan Yetenek Yöneticisi Portalı özelliğini duyurdu.

TikTok, Yetenek Yöneticisi Portalı özelliğini aktif etti

TikTok, markaların ve ajansların dünya çapında 800.000’den fazla kalifiye içerik oluşturucuyla bağlantı kurmasını sağlayan platformunu tanıttı. TikTok Creator Marketplace’in bir parçası olarak karşımıza çıkan Yetenek Yöneticisi Portalı, Yeni hizmet, içerik oluşturucu yetkilendirmesine sahip olacak.

Anlaşma akışını yönetmek, yetenekleri adına sözleşme hazırlamak, yaratıcı geri bildirimleri işlemek ve kampanya performansıyla ilgili çeşitli raporları ve ölçümleri incelemek için kullanılacak. Şirket, artık yalnızca on veya yüzbinlerce takipçisi olan içerik oluşturucuların değil, aynı zamanda “ünlü seviyesindeki” içerik oluşturucuların da ihtiyaçlarına hizmet edeceklerini açıkladı.

TikTok, Talent Manager Portal’ın şu anda alfa testinde olduğunu belirtti. Ücretsiz hizmete önceden kaydolmuş birkaç ajans var, ancak henüz test kullanıcılarının adlarını paylaşılamayacağı açıklandı.

İlk olarak 2019’da kullanıma sunulan TikTok Creator Marketplace, içerik oluşturucuların etkileyici pazarlama alanında içerik oluşturuculardan para kazanma ekosisteminde önemli bir rol oynuyor. Markalar, TikTok Creator Marketplace platformu sayesinde içerik üreticiler ile kolay bir şekilde iletişim kurabiliyor.

TikTok, içerik üreticileriyle çalışan şirketlerin marka tercihinde yüzde 26 ve marka tavsiyelerinde yüzde 22 artış gördüğünü ifade etti. Ayrıca TikTok kullanıcılarının yüzde 71’i, bir içerik oluşturucunun özgünlüğünün artık onları bir markadan alışveriş yapmaya motive ettiği belirtiliyor. (Shift Delete)