Tolgahan Sayışman deprem bölgesinde okul açacak

Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin onursal başkanı Tolgahan Sayışman, Milli Eğitim Bakanlığı'yla görüştüklerini ve deprem bölgesine okullar açmayı planladıklarını söyledi. 'Yaşanan felaket sonrası hayattan eskisi kadar tat alamıyorum' diyen oyuncu, ilk günden beri çalışmalarını sürdürüyor.    

Tolgahan Sayışman deprem bölgesinde okul açacak

Türkiye'yi yasa boğan depremler sonrasında pek çok ünlü isim, depremzedelere yardım için harekete geçti. Bu isimler arasında yer alan Tolgahan Sayışman, bir dernek aracılığıyla depremden etkilenen çocuklar için çalışmalarını sürdürüyor.

"Her türlü yardım için minnettarız"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Tolgahan Sayışman, şunları yazmıştı:

“Depremzedelerimize ulaştırmak için derneğimize yapmış olduğunuz her türlü yardım için minnettarız. Depremin ilk anından itibaren insani yardımlarımızın yanı sıra bu hafta sonu da Kahramanmaraş ve Hatay giden Ar-Ge ekibimizle beraber yaşananları takip etmeye devam ediyoruz. Gerçek anlamda ihtiyaç listemizi hazırlayıp, halkımızın yanında olmaya yola çıkacağız.”

"İhtiyaç sahiplerine ulaştırdık"

Milliyet’ten Mesut Yılmaz’ın haberine göre, Tolgahan Sayışman, onursal başkanı olduğu Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği’yle de deprem bölgesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kısa, orta ve uzun vadede çalışmalar yaptığını söyleyen oyuncu, “Depremin ilk saatlerinden itibaren hızla karar alarak, atılacak adımları harfiyen hazırlandık. Bu anlamda çevremdeki iş insanı dostlarımın büyük destekleri oldu. İlk etapta 25 TIR’lık erzak ve suyun olduğu malzemeleri özellikle Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep İslahiye bölgelerine ulaştırdık. Buradaki kimi yardım TIR’ını AFAD’ın merkezlerine yönlendirirken, kimilerini ise gönüllülerimizin aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 3 bin kişinin barınmasını sağlayacak çadır ve konteyner kentlerin kurulmasını sağladık. Antalya’da otel sahibi arkadaşlarımı arayarak, depremzedelerin hızlı bir şekilde tahliyesini gerçektirip, barınma sorunlarını giderdik” şeklinde konuştu.

"Okullar açmayı hedefliyoruz"

Orta vade için, şu an deprem bölgesinde olan arkadaşlarıyla tespitlerde bulunduklarını ve ihtiyaçları belirlediklerini anlatan Sayışman, “Bunlar Ramazan ayı içinde yapılacak yardımlar. Son olarak uzun vadede ise, Milli Eğitim Bakanlığı’yla dirsek temasındayız. Bakanlığımızın bizi yönlendirmesi doğrultusunda, bölgeye okullar açmayı hedefliyoruz” dedi.

"Evlatlarımızın geleceğini beraber kurmalıyız"

Çocuklar konusundaki hassasiyetini belirten oyuncu, “Özellikle oradaki evlatlarımızın geleceğini beraber kurmalıyız. Yaşadıkları bu tramvayı atlatmaları için var gücümle çalışacağım. Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor. Tek bir gayem var o da; çok çalışıp memleketimizin insanlarına ve devletimize nasıl daha faydalı bir birey olurum diye düşünmek. Bu yaşanan felaket sonrası hayattan eskisi kadar tat alamıyorum ama bu süreci ancak birbirimize destek olup sarılarak atlatacağımızdan da gram şüphem yok” açıklamasını yaptı.