Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Monaco'ya fark attı: 4-0

Trabzonspor, Fransa'da 10 kişi kalıp 3-1 mağlup olduğu Monaco'yu sahasında adeta yerle bir etti! Temsilcimiz, Fransa'nın önde gelen takımlarından olan Monaco'yu 4-0 yenerek gruptan çıkma yolunda son iki haftaya tüm ipleri eline alarak çıkacak.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Monaco'ya fark attı: 4-0

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Trabzonspor ile Monaco karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki mücadeleyi temsilcimiz tarihi skorla 4-0 kazanarak gruptan çıkma iddiasını sürdürdü.

Özellikle ikinci yarıda Monaco’yu sürklase eden bordo-mavililer, 6 puanla 3. sıraya yükselirken; Fransız ekibine karşı da ikili averajda avantaj elde etti.

Maçın başında Monaco etkili oldu ancak Trabzonspor savunması başarılı old. Fransız ekibi ilk yarıda 8 korner kullandı ve son vuruşlarda başarısız oldu. Trabzonspor 44. dakikada Sarr’ın kendi kalesine attığı golden sonra temsilcimizin direnci yükseldi ve ikinci yarıda kontrolü eline aldı.

Trabzonspor’un gollerini 44’te Sarr (K.K), 48’de Vitor Hugo, 57. dakikada Bardhi ve 69’da Trezeguet kaydetti.

Bu sonuçla Trabzonspor 6 puanla 2. sıraya yükseldi. Monaco ise 6 puanla 3. sıraya geriledi. Ferencvaros son 2 haftaya 9 puanla lider, Kızılyıldız ise 3 puanla son sırada geridi.

Trabzonspor grubun 5. haftasında 27 Ekim Perşembe günü Kızılyıldız deplasmanına gidecek. Monaco ise sahasında Ferencvaros’u konuk edecek.