Türkiye, depremzedeler için 'Tek Yürek' oldu! Toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi aştı!

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından Türkiye Tek Yürek ortak yayınında AFAD ve Kızılay'a bağışlanmak için yardım toplandı. 213 televizyon kanalı ve 562 radyoda canlı olarak ekrana gelen Türkiye Tek Yürek yayını yoğun ilgi nedeniyle günün ilk saatlerine kadar sürdü. Ünlü oyuncu ve sanatçılar da gelen bağışlar için telefonlara baktı. Canlı yayının sonunda bağış miktarı 115 milyar 146 milyon TL'yi geçerken, 9 milyondan fazla da sms gönderildi.

Türkiye, depremzedeler için 'Tek Yürek' oldu! Toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi aştı!

Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ'ı etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tek yürek olduğu canlı yayın tüm kanallarda aynı anda ekranlara geldi.

Toplanan yardımların AFAD ve Kızılay’a bağışlanacağı Türkiye Tek Yürek yayını, yoğun ilgi nedeniyle yaklaşık 7 saat sürdü. Moderatörler Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu ve Didem Arslan Yılmaz dönüşümlü olarak ikişer defa ekran karşısına geçti.

Ünlü isimler bağış telefonlarına baktı

Ünlü dizi ve program yüzlerinden Kıvanç Tatlıtuğ, Barış Arduç, Berk Oktay, Burak Özçivit, Alişan, Deniz Baysal, Hande Erçel, Engin Akyürek, Esra Erol, Afra Saraçoğlu, Burak Deniz, Alp Navruz, Aslı Enver, Merve Dizdar, Barış Falay, Selahattin Paşalı, Özge Özpirinçci, Uğur Güneş, Murat Yıldırım, Mehmet Özgür, Birkan Sokullu, Cem Öğretir, Eda Ece, Melisa Aslı Pamuk, Serdar Tuncer, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Hacıoğlu, Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül Doğulu, Seda Sayan, Sibel Can, Hasan Can Kaya, Yılmaz Erdoğan, Eser Yenenler, Aras Bulut İynemli, Demet Özdemir, Ezgi Mola, Halit Ergenç stüdyoya gelen isimler arasında yer aldı.

Ekranın ünlü isimleri bağış için gelen telefonlara da baktı.

Ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedelere destek oldu.

Yardımlar 115 milyar TL'yi aştı

Yardım kampanyasının sonunda toplam bağış tutarı 115 milyar 146 milyon 528 bin liraya ulaştı. Yayın sırasında 9 milyon 10 bin adet de sms gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da telefonla bağlandığı Türkiye Tek Yürek kampanyasına, ülke genelinden çok sayıda iş insanı, sanatçı, siyasetçi, STK yetkilisi ve bürokratlar katıldı.

Arnavutluk başbakanı yayına bağlandı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama canlı yayına telefonla bağlanarak 1 milyon euro bağışlandığını duyurdu. Rama, "Çok olmadığını, çok daha fazlasına ihtiyaç olduğunu biliyorum. Şu an elimizden gelen bu. Önemli olan kalplerimizin bir olması ve elimizden geleni yapmamız." ifadelerini kullandı.

Spor kulüplerinin başkanları canlı yayına katıldı

Acun Ilıcalı ile Nazlı Çelik'in moderatörlüğünü yaptığı bölüme ise Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de konuk oldu.

Acun Ilıcalı, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun bu yılki tüm maaşını kampanyaya bağışladını söyledi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk 500 milyon TL bağış yaptıklarını duyurdu.

AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent de 500 bin TL bağış yaptı. Büşra Pekin, Babala TV adına Oğuzhan Uğur'un 500 bin TL bağışladığını açıkladı. Aselsan çalışanları 10 milyon TL bağışladı. Acun Ilıcalı ise kızları ve kendi adına toplamda 5 milyon TL bağışta bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da 3 aylık maaşını bağışladığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 310 milyon TL bağışladıklarını belirtti. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü 5 milyon TL, Cumhurbaşkanlığı Koruma İdaresi 3 Milyon TL bağışladı. Dünya Ahıska Türkleri Başkanı Ziyatdin Kassanov 18 milyon TL bağışladı.

Nadir Ekin, Botaş International Company adına kampanyaya 100 milyon TL ile katılırken, TESKOM Genel Müdürü Abdulkadir Akgül 200 milyon TL bağış yaptı. Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok 60 milyon , Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik 150 milyon TL bağışladı. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük 200 milyon TL, Trendyol Yönetim Kurulu Başkanı Çağlayan Çetin 100 milyon TL, Akzirve Şirketler Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Sağır 30 milyon TL, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar 50 milyon TL, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Akil 20 milyon TL, Tay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak 20 milyon TL, Torunlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun 20 milyon TL, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir 100 milyon TL, Rixos Hotels Yönetim Kurulu ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince 120 milyon TL, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören 50 milyon TL, Papara Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kenci 25 milyon TL, Neşet Koçkar ise 50 milyon TL bağış yaptı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 1 milyon TL , Medipol Park Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da 2 milyon TL bağış yaptı. Abdurrahim Albayrak, şahsı adına 5 milyon TL, yaşamını yitiren torunu Batuhan Bostancı için de 2 milyon TL bağışta bulundu.

Kamu bankalarından büyük yardım

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar TL bağışta bulundu. Esra Erol TMSF'nin de 2 milyar TL bağışladığını açıkladı. Halk Bank Genel Müdürü Osman Aslan 7 milyar TL, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih 12 milyar TL, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çokar 20 milyar TL, Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik 1 milyar TL, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli 1 milyar TL, Emlak Katılım Genel Müdürü İlker Sarıkaya 1 milyar TL, Yapı Kredi AFAD'a 580 milyon TL, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu 3,5 milyar TL bağışladıklarını açıkladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bulut, 2 milyar TL bağışlandığını duyurarak toplamdaki bağışın ise 5 milyar liraya çıktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir de 3 milyar 600 milyon TL bağışta bulunduklarını açıkladı.

BM Genel Sekreteri Guterres dünyaya çağrı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise gönderdiği mesajda, "Türkiye, en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke ve Suriyeli komşularına benzersiz bir cömertlik örneği sergilemekte. Şimdi tüm dünyayı size destek olmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı. Yaşanan acılar karşısında yüreklerinin sızladığını ifade eden Guterres, "İhtiyaçlar çok fazla. Ama şimdi sizi desteklemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Uluslararası toplumu da aynısını yapmaya davet ediyoruz." dedi. Guterres, mesajını Türkçe "Seninleyiz Türkiye" ifadesiyle sonlandırdı.

Siyasiler de yardımlarını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir maaşını daha kampanyaya bağışladığını söyledi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi ve kendi adına birer maaşlarını bağışladıklarını açıkladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, daha önce bağışladığı 3 maaşına ek olarak 1 maaş daha bağışladığını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, eşiyle birlikte birer maaşlarını bağışladıklarını belirtti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 3 aylık maaşını bağışladığını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bir aylık maaşını bağışladığını açıkladı.

Memleket Partisi Muharrem İnce ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şuan Hatay Samandağ'dayım. Türkiye Tek Yürek yayınına, burada telefonlar iyi çekmediği için bağlanamadım. Ben de bir maaşımı bu kampanyaya bağışlıyorum. Yaralarımızı hep birlikte saracağız." ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 500 bin TL ile birlikte, eşi adına bir maaşını, çocukları adına ise 50 bin TL bağışta bulundu.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ise 1 milyon TL bağışta bulundu.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu 950 milyon TL bağışladı. Halit Ergenç, Huzur Plastik'in 2.5 milyon TL bağışladığını açıkladı.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sözünü verdiği 650 milyon lira ile birlikte 2 milyar lira bağışlayacaklarını açıkladı. Süryani Cemaati Ruhani lideri Yusuf Çetin 1 milyon 250 bin TL, Özdilek Holding CEO'su Sertaç Ünal 20 milyon TL bağışladıklarını duyurdu. Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise telefonla katıldığı yayında önceden sözünü verdiği 500 milyon lira ile birlikte 3 milyar lira bağışlayacağını açıkladı. Yayına katılan Müge Anlı, Borsa İstanbul Grubu'nun 2 milyar TL bağışladığını açıkladı. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli de "2 milyar TL'lik bir destekte bulunacağız" dedi.

Cem Öğretir ise kendisini arayan 14 yaşında bir çocuğun kumbarasındaki 200 TL'yi, askerlerin ise 650 TL bağışladığını duyurdu.

Zirve Holding, Turkuaz Medya Grubu adına 700 milyon TL bağış yaptı. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ise Türk Telekom adına 2 milyar TL bağış yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayına bağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye Tek Yürek canlı yayınına telefon bağlantısıyla katıldı. Erdoğan programda şu açıklamaları yaptı:

"Ülkemizden KKTC'den Azerbaycan'dan 213 TV ve 512 radyonun ortak yayınında bizleri takip eden kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. 9 saat arayla yaşadığımız 2 büyük deprem 11 ilimizde ciddi yıkıma ve ciğerimizi yakan can kayıplarına yol açmıştır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Devletimiz tüm personeli ve ekipmanıyla depremzedelerimizin yanında yer almak için anında harekete geçti. Fevkalede bir mücadele ile arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz. İlk günlerdeki eksiklikler ve aksaklıklar kısa sürede giderilmiş, çalışmalar hızlandırılmıştır. Hem arama kurtarma faaliyetleri, hem mesajlarıyla ve hem de bugünkü yardım kampanyasında yanımızda olan dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyoruz. Önce arama kurtarma çalışmalarını tamamlayacağız ve enkaz altında kimseyi bırakmayacağız."

"1 yıl içinde konutları sahiplerine teslim edeceğiz"

"Mart ayı başı itibariyle ön çalışmaları tamamlanan yerlerde 30 bin konut için inşaaya başlıyoruz. El birliğiyle bu imtihanının da üstesinden geleceğiz. Dün kabine toplantısında arkadaşlarımızla birlikte 136 milyon 589 TL'Lik yardım topladık. Bu yükün altından kalkacağız. Bugünkü kampanyada da yurt için ve yurt dışından AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır. 1 yıl içinde konutları tamamlayacak ve sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah bugün tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamlar milletimiz yüce gönüllüğününü bir kez daha gösterecektir."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu bağış yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayına telefon bağlatısıyla katıldı. Kılıçdaroğlu, "Sizlere teşekkür ediyorum bu kampanya için, başarılar diliyorum Herkes imkanları dahilinde bu akşam bir şeyler yapıyor küçük büyük. Ben de imkanım dahilinde bir maaşımı daha kampanyaya bağışlıyorum. Milletimizin başı sağolsun. Hepimize sabırlar diliyorum" dedi.

"Medyamıza sonsuz teşekkür"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de ortak yayın öncesinde destek olan medya kuruluşlarına teşekkür etti. Şahin Twitter paylaşımında "Medyamıza sonsuz teşekkür... Akşam saat 20:00’deki ortak yardım kampanyası yayınına dijital, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası yaklaşık 200 televizyon ile 500 radyo katılacak. Türkiye'deki ortak yayın, KKTC ve Azerbaycan'dan da ekranlara yansıtılacak. İyi ki varsınız. " dedi.

Türkiye, depremzedeler için 'Tek Yürek' oldu! Toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi aştı!