Türküola Müzik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü için özel projeler hazırlıyor

Spikerlikte 60. yılı deviren sunucu Özgül Beyazıt, yarım yüz yılı aşan deneyimini, Atatürk'ün en sevdiği şiir olan 'Ferda'yı okumaya katacak.

Türküola Müzik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü için özel projeler hazırlıyor

Spikerliğe, radyonun tek kanal olduğu yıllarda, konservatuar öğrencisi iken ilk kadın spiker Emel Gazinihal'in başspikerliğinde başlayan, haberden müzik eğlenceye her dalda, reklam spikerliği ve açıkoturum yöneticiliği de dahil, alanda çok yönlü deneyime sahip olan Özgül Beyazıt, kurumda kültür müdürü olarak  ve kurumun ataması ile bir süre İngiltere’de Türkçe Yayınlar Servisi’nde görev yaptı.

Özgül Beyazıt, şu sıralar yarım yüz yılı aşan deneyimini yepyeni projelere katmaya hazırlanıyor.

Türküola Müzik tarafından Neşe Demirkat öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü için hazırlanan projelere sunumu ile değer katan Beyazıt, bu çok özel yılda çocuklar ve gençler ile buluşmanın heyecanı içinde, küçük dinleyicileri olduğu kadar yediden yetmişe her yaştan, her kesimden yeni yıla girerken sevindirecek yılbaşı masalının sunumunda, spiker Özgül Beyazıt, deneyimli yapımcı Neşe Demirkat, solist/oyuncular Seza Yeğin, Kaan Erten, Güney Alçın, Ercan Yenigül’den oluşan Armoni Sahne, aranjör Paşahın Kaytan yine bir araya geliyor. Gonca Akkuş, Ümran Akpınar kadroda yer alıyor. Ana teması umut ve sevinç olan kolaj versiyonda, Kibritçi Kız ve Kurşun Asker arkadaşlığın gücü ile umut dolu yeni yılın gelişini hayvancıklar ile kutluyor.

Çocukların yeni 'masalcı teyze'si olmaktan da çok mutlu olduğunu, çocuklara ve hayvanlara ayrı bir düşkün olduğunu belirten Özgül, 'Müzikli Masallar' albüm projesi ile depremden etkilenen çocuklar için de aktivitelerde bulunmayı amaçladıklarını bildiriyor.

Kısa süre önce-sektör'de 40. yıl-ödülü alan ve projelerde sesi ile de  yer alan, renk katan müzik yapımcısı Neşe Demirkat öncülüğündeki Cumhuriyet'in 100. yılı yapımlarında yer almanın onur olduğunu belirten Özgül Beyazıt, gerçek bir Atatürk tutkunu.

Yarım yüz yılı aşan spikerlik deneyimini özellikle de Ata'nın en sevdiği şiir olan Tevfik Fikret'in yazdığı Ferda'yı katacak olma katan gençliğe ithafen yazılmış bu şiiri okurken Ata'nın geleceği umut ile teslim ettiği gençlere seslenecek olmaktan dolayı bambaşka bir heyecan ve sevinç içinde Müzikli Masallar'ın yepyeni ikisi 'Bambi' ve 'Çirkin Ördek Yavrusu' 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ferda şiiri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda dijital platformda  dinleyici ile buluşacak.

İki yapım da CD formatında en kısa sürede raflarda yerini alacak.

Elde edilen gelirin büyük bölümü deprem rehabilite aktivitelerine aktarılacak.