Usta sanatçı Ekrem Çelebi yaşamını yitirdi

İç Anadolu ve Bozlak müziğinin temsilcisi olarak tanınan Ekrem Çelebi'den acı haber geldi. Çelebi'nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Usta sanatçı Ekrem Çelebi yaşamını yitirdi

Kırşehirli saz ve söz sanatçısı olan Ekrem Çelebi, hayatını kaybetti. Çelebi, 71 yaşında yaşamını yitirdi. Acı haberi Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sosyal medya hesabından duyurdu.

"Vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim"

Selahattin Ekicioğlu, yaptığı paylaşımda "Bozlak ustası, ozanımız Ekrem Çelebi'nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

"Rahmet diliyorum"

Ekrem Çelebi'nin adaşı eski milletvekili Ekrem Çelebi de üzüntüsünü dile getirdi.

Çelebi, "Avşar ellerini seslendirdiğinde bize köklerimizi hatırlatan, 'Aydost' dediğinde gözlerimizi bozkırın sarı sıcak ufuklarına daldıran, yıllardır büyük hayranlıkla dinlediğimiz bozlakların ustası, sevgili Ekrem Çelebi ustamıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Ekrem Çelebi kimdir?

Ekrem Çelebi, 1952 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Ömeruşağı köyünde doğdu.

İlkokulu köyünde bitirdi, imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemedi. Babasının getirdiği saz küçük yaşlarda müzikle tanışmasına vesile oldu.

Düğünlerde sahne almaya başladı ve aranan isimlerden biri oldu. 16 yaşında (Nuhun Gemisi) adını verdiği ilk plağını yaptı. 35 yaşında ise ilk kasetini çıkardı.

17 yaşında evlenen Ekrem Çelebi 4 çocuk babası.