WhatsApp'a 3 mavi tik özelliği mi geliyor? Açıklama var!

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili bir dedikoduya önemli bir kaynaktan yanıt geldi.

WhatsApp'a 3 mavi tik özelliği mi geliyor? Açıklama var!

2014 yılının Şubat ayında yaklaşık 20 milyar dolar bedelle Facebook (Meta) tarafından satın alınan WhatsApp, son dönemlerin en hareketli dönemini geçirdi. 2021 yılında birçok farklı platformda, daha önce olmadığı kadar farklı yenilikler geliştiren ünlü mesajlaşma uygulamasının ‘üç tik’ özelliği üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Peki bu iddiaların bir dayanağı var mı? İşte detaylar…

WaBetaInfo, WhatsApp iddiasını yanıtladı

WhatsApp, geçtiğimiz yıl içerisinde hem mobil platformlarda Android ve iOS kullanıcıları için hem de masaüstü / web uygulamalarıyla oldukça önemli yeniliklere imza attı. Gizlilik ayarları konusunda daha önce hiç olmadığı kadar sık güncelleme sunan firma, bununla birlikte mesajların silinme süresi, bilgisayar üzerinden de çıkartma oluşturabilmek gibi irili ufaklı birçok yeniliği kullanıcılarla buluşturdu.

Ünlü mesajlaşma uygulamasının dünya çapındaki popülaritesi, dedikoduları ve yakında gelebileceği konuşulan özelliklerin sık sık konuşulması gibi durumları da beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde sık sık konuşulan ve WhatsApp’ta zaman zaman üç mavi tik olduğu ve bunun gönderilen mesajın hükümet / güvenlik güçleri tarafından okunduğu anlamına geldiği gibi çeşitli iddialar da ortaya atılmıştı. WhatsApp, konuyla ilgili artan şüpheler sonrasında böyle bir özelliğin uygulamada yer almadığını açıklamak zorunda kalmıştı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde yepyeni bir ‘üç tik’ iddiası daha geldi. İnternette dilden dile yayılan dedikoduya göre eğer kullanıcılar mesajlarında iki yerine üç mavi tik görürlerse, bu konuşmanın ekran görüntüsünün alındığına işaret ediyor olacaktı. Hatta kimi kullanıcılar, bu özelliğin beta sürümüyle gelmeye başladığını dahi söyledi.

Konuya son nokta, WhatsApp için gelen en ufak güncelleme ve yenilikleri bile anı anına takip eden WABetaInfo’nun sosyal medya hesabı tarafından konuldu. WABetaInfo, WhatsApp’ın böyle bir yenilik üzerinde çalışmadığını ve haberinlerin yalan olduğunu doğruladı.