WhatsApp'ta yanlış yazma derdine son! Beklenen özellik için geri sayım!

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği ile birlikte yazım yanlışlarının düzeltilmek istenen cümlelerin önünü açıyor. İşte ayrıntılar...

WhatsApp'ta yanlış yazma derdine son! Beklenen özellik için geri sayım!

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu olan WhatsApp, üzerinde çalıştığı yeniliklerle kullanıcılarına daha iyi deneyim sunmayı hedefliyor. Bu iyileştirmelere için kullanıcı isteklerini referans alan WhatsApp, mesaj düzenleme özelliği için geri sayımda.

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği çok yakında aktif olacak

Bu ayın başlarında WhatsApp, WhatsApp Web‘in en son beta sürümüyle birlikte düzenleme düğmesini kullanıma sundu. Önemli kaynaklar kısa süre içinde özelliğin tüm sürümlerde kullanılacağını söylüyordu. Şimdi ise WhatsApp, bir paylaşımda bulunarak özelliğin kısa süre içinde geleceğini açıkladı.

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği, şu anda bazı Beta kullanıcılar tarafından test ediliyor. Kullanıcı deneyimlerine bakılırsa özellik, oldukça kullanışlı. Beta kullanıcıları düzenleme özelliğinin mesaj atıldıktan 15 dakika sonrasına kadar aktif olduğunu, sonrasında düzenleme butonunun kalktığını söylüyor.

Mesajı düzenlemek için mesaja uzun basın ve ardından üstteki üç noktaya dokunun. Çıkan menüde yeni düzenleme düğmesini göreceksiniz. Sohbetteki herkes, mesajın yanında metnin sonradan değiştirildiğini anlayabilmek için “düzenlendi” rozetini görecek.

Öte yandan süre sınırının insanların haftalar ya da aylar önceki mesajları düzenlemediğine emin olmak için koyulduğu belirtiliyor. Ancak hatırlatmakta fayda var ki mesaj silme özelliği de ilk zamanlarda 15 dakika ile sınırlıydı. Bu yüzden WhatsApp, benzer bir senaryoyu mesaj düzenleme kısmında da uygulayabilir.

WhatsApp’ın son dönemde üzerinde çalıştığı tek özellik bununla sınırlı değil. WABetaInfo tarafından paylaşılan blog gönderisine göre WhatsApp, galerinizdeki fotoğrafı sticker’a çevirebileceğiniz yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Henüz detaylı bir bilgi mevcut değil ancak yukarıdaki ekran görüntüsünde özelliğin ataç ikonlu Ekle seçenekleri arasında yer aldığı görülüyor. (Shift Delete)