Yapımcı ve yönetmen Didem Şahin, kansere yenik düştü

Bir dönem Habertürk'te belgesel kuşağında yapımcı ve yönetmen olarak görev alan başarılı isim Didem Şahin'den acı haber geldi. Bir süredir kanser tedavisi gören Şahin, yaşamını yitirdi.

Yapımcı ve yönetmen Didem Şahin, kansere yenik düştü

Kanser tedavisi gören ünlü yapımcı ve yönetmen Didem Şahin, dün gece yarısı hayatını kaybetti. 2010-2013 yıllarında Habertürk'ün belgesel kuşağında Yapımcı ve Yönetmen olarak görev yapan başarılı ismin acı haberini İBB Medya İlişkileri Koordinatörü ve Basın Danışmanı Ceren Akdağ verdi.

Akdağ, acı haberi “Didem Şahin, dün gece yarısı Hakkın Rahmetine kavuştu. Tüm basın camiasının, sevenlerinin hepimizin başı sağolsun. Zaten melektin” notunu düştüğü paylaşımla duyurdu.

Didem Şahin’in naaşı, bugün saat 14.00'te Florya Basınköy Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Küçükkaya Kanarya Mezarlığı’na defnedilecek.

Haber

Didem Şahin kimdir?

Didem Şahin; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. İngiltere’de bulunan Birkbeck Üniversitesi’nde senaryo eğitimi aldı. Daha sonra British Council Bursu ile yüksek lisansını Belgesel Film Yapımı ve Yönetimi üzerine Londra’daki Brunel Üniversitesi’nde tamamladı.

Yapım, yönetim ve kameramanlığını üstlendiği ilk belgesel filmi  ‘Beyrut’a gittiğimi anneme söylemeyin’ (2007) SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) tarafından En İyi Türk Belgesel Filmi seçildi.

Merkezi Londra’da bulunan One World Trust organizasyonu tarafından desteklenen‘Lady Muhtar’ Belgeselini Haziran 2009’da tamamladı. Film yurtiçinde ve yurtdışındaki bir çok festivalde gösterildi.

Berlin Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Berlinale Talent Campus’ün 2010 yılı programına seçilen Dîdem Şahin’in futbol & siyaset ilişkisini irdelediği ‘Benim Ali Sami Yen’im‘ Belgeseli (2011) 1. Uluslararası Spor Filmleri Festivali TV Kategorisinde 1. oldu ve Milano Uluslararası Spor Filmleri Festivalinde gösterildi. Belgesel 48. Antalya Altın Porakal Film Festivali, Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali dahil bir çok film festivalinde finalistidir.  ‘Benim Ali Sami Yen’im’, Haber Türk TV de iki bölüm halinde yayınlandı.

Dîdem Şahin, No Sochi! Belgeselini (2013) Al Jazeera TV’ye çekti. Uluslararası Al Jazeera Belgesel Film Festivali’ne yarışma filmi olarak seçilen film, Al Jazeera World ve ulusal, uluslararası birçok mecrada gösterildi.

Kültür Bakanlığı tarafından yapım desteği alan iki projesi; Milli Atlet, ‘Gamze Bulut’ ve Afrika’da çektiği ‘Brikama‘ Belgesellerini 2015 yılında tamamladı. Çekimlerini Batı Afrika’da gerçekleştirdiği ‘Ebola’nın Gölgesinde‘ adlı belgeseli TRT Belgesel kanalında yayınlandı. 2016’da Suriyeli mültecilerin yaşam mücadelesini anlattığı ‘Kamp‘ ve ‘Turnuva‘ belgesellerini  çekti.

Çekimleri Moğolistan, Irak ve Türkiye’de gerçekleşen, Türkmenlerin tarihini anlattığı ‘Men Türkmenem Men Begem‘ Tarihi Drama-Belgeselini henüz tamamladı.

Araştırma aşmasında olan ‘Dumbuto’nun Kadınları’ projesi Greenhouse Proje Geliştirme Programına seçildi.

Didem Şahin, 2010-2013 yıllarında Habertürk Televizyonu, Belgesel Kuşağında Yapımcı & Yönetmen olarak görev yapmıştır.

Çalışmalarından bazıları şöyle:

‘Benim Ali Sami Yen’im’, 54′ Belgesel, Yapım & Yönetim

12 Eylül ‘Darbe’, Belgesel,  4 Bölüm, Prodüktör

‘Tek Başına’, Biyografik Belgeseller (30-35′), 12 Bölüm, Prodüktör

Ahmet Ümit’le ‘Yaşadığın Şehir’, Aktuel Program, 20 Bölüm, Prodüktör

‘3 Nokta’, Aktuel & Stüdyo Program, 11 Bölüm, Prodüktör

‘Türkiye Konuşuyor’,  Aktuel Program, Yapım & Yönetim