Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak, diziden neden ayrıldı? Şoke eden gerçek ortaya çıktı!

Yargı dizisinin Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'ın ölerek diziye veda etmesinin perde arkası ortaya çıktı. Yargı dizisinin resmi hesabından açıklama paylaşıldı.

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak, diziden neden ayrıldı? Şoke eden gerçek ortaya çıktı!

Kanal D ekranında iki sezondur yayınlanan ve reyting rekorları kıran Yargı dizisinin pazar akşamı yayınlanan bölümünde Pars karakteri ölerek ayrıldı. Daha doğrusu oyuncuyu hiç göstermeden bir ölüm sahnesiyle Pars diziye veda etti.

Pars'ın elinin bir kuyumcuda üstüne saplanmış bir kalemle bulunması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Senarist Sema Ergenekon, dizinin fanları tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Depremde akrabalarını kaybeden dizinin Eren'i Uğur Aslan ve eşi Sema Ergenekon kısa bir aranın ardından işlerinin başına döndüler. Ancak oyuncu Mehmet Yılmaz Ak, aranın ardından psikolojisinin oynamaya müsait olmadığını belirtip rapor alarak diziden ayrıldığını açıklamıştı.

Ardından da senarist Ergenekon, oyuncuyu takipten çıktı. Mehmet Yılmaz Ak, bu hafta psikolog Beyhan Budak'ın "Sen de benim çektiğim gibi ve aynı şekilde acı çekeceksin demek zorbalıktır" cümlesini paylaşarak aralarında bir sorun olduğunu doğrulamıştı.

Pazar akşamı yayınlanan bölümde Pars'ın vahşice öldürülmesi ise izleyiciyi çileden çıkardı. O nedenle Yargı dizisinin resmi sosyal medya hesabından olayın detayları geldi.

“Kendi istediğiyle yazılan ölüm sahnesine gelmedi”

Açıklamada Mehmet Yılmaz Ak'ın ayrılığının perde arkası gözler önüne serildi:

"Sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek; yapım olarak bizler de hiç istemesek de Pars karakterinin hikayesini sonlandırmak zorunda kaldığımızı duyurmak isteriz. Oyuncumuz Mehmet Yılmaz Ak, 55. bölüm çekimleri esnasında önce 3 günlük, ardından da 10 günlük rapor alıp bölümde kalan sahnelerini çekmeyi reddederek dizimizden ayrılmıştır. Kendisiyle yapılan görüşmelerde sosyal hayatına zaman bulamadığını, dolayısıyla projeye devam etmenin kendisini değersiz hissettirdiğini belirtmiştir.

 Ayrılma kararı tarafımızda saygıyla karşılanmış; ama hikayeyi ve yayınlanacak bölümleri riske atmamak adına, en azından 2 bölüm daha devam etmesi rica edilmiştir. Ancak "Ne aksayacak hikayenin ne de aksayacak yayının kendisinden değerli olmadığı" ifade edilerek, bu iki bölümlük devamlılık teklifimiz reddedilmiştir. Bu karara ve bakış açısına saygı duyduğumuzu belirterek yarım bırakılan bölüme sonradan ek sahneler çekildiğini, bölümün yayına son anda yetiştirildiğini ve yapım tarafında aksıklıklar getirdiğini belirtmek isteriz.

Halihazırda yeniden yazılan senaryolar sebebiyle de tüm ekip zamanlama açısından sıkıntıya girmiştir; fakat senaryo çalışmaları büyük bir özveriyle devam etmektedir. Hikayemizdeki Pars karakterinin birdenbire yok olması ne hikaye, ne de karakter inandırıcılığı açısından mümkün olmayacağı için, karakterin öldürülmüş olmasına - ki bu da oyuncunun talebiyle - karak verilmiştir.

Oyuncumuz ölüm sahnesi için dahi sete gelmeyi reddedince, karakterinin öldüğüne inandırma yolu olarak bulunmuş final sahnesi ise, sözü edildiği gibi bir intikam güdüsüyle yazılmamıştır; hikayeyi tamamlama, havada bırakmama adına gösterilen bir çabanın ürünüdür. Bizleri üzen, oyuncumuzun saygı duyduğumuz bu ayrılma kararından ziyade ayrılış biçimi olmuştur."

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak, diziden neden ayrıldı? Şoke eden gerçek ortaya çıktı!