Yönetmen Steven Spielberg, Jaws film yüzünden suçluluk duyduğunu açıkladı

En iyi film müziği, en iyi kurgu dallarında Oscar alan ve en iyi film dalında BAFTA ödülü kazanan Jaws ile ilgili filmin yönetmeni Steven Spielberg'den seneler sonra samimi bir itiraf geldi. Ünlü yönetmen filmden sonra köpekbalıklarına vermiş olabileceği zarardan dolayı suçluluk duyduğunu anlatıyor.

Yönetmen Steven Spielberg, Jaws film yüzünden suçluluk duyduğunu açıkladı

1975’te vizyona girdiğinde tüm dünyada gişe rekorları kıran ve prestijli ödül törenlerinden de eli boş dönemeyen Jaws, yönetmen Steven Spielberg’i vicdanen pek de rahat hissettirmiyor.

Yönetmen, BBC’ye verdiği röportajda, filminin ardından yaşanan spor balıkçılığı çılgınlığından pişmanlık duyduğunu söyledi.

Spielberg, Oscar ödüllü 1975 yapımı gerilim filminin, karalanan köpekbalıklarına karşı korku uyandırmakta belki de fazla etkili olduğunu kabul ediyor ve bundan gerçekten pişmanlık duyduğunu açıklıyor: “Kitap ve film yüzünden köpekbalığı popülasyonunun katledilmesinden gerçekten pişmanlık duyuyorum.”

Geçen yıl Nature’da yayınlanan küresel bir araştırmaya göre, 70’lerin başından bu yana, aşırı avlanma sonucunda dünyadaki köpekbalıkları ve vatoz nüfusu yüzde 71 azaldı.

Ancak bazıları Spielberg’in aksine bu konuda filme yüklenmenin fazla odluğunu düşünüyor. Son yıllarda köpekbalığı yüzgecine olan talep azalırken, köpekbalığı etine olan talep arttı. (Sözcü)