YouTube'dan önemli değişiklik! Artık anlık gösterecek!

Popüler video platformu YouTube, yeni bir sayaç özelliği üzerinde çalışıyor. Buna göre beğeni ve izlenmeleri anlık olarak görmek mümkün.

YouTube'dan önemli değişiklik! Artık anlık gösterecek!

Dünyanın en çok kullanılan video platformlarından biri olan YouTube, yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Yeni özellikle birlikte YouTube üzerindeki beğeni ve izlenme sayılarını gösteren bir sayaç platformda yer alacak. Böylece her değişiklik anlık olarak takip edilecek. İşte detaylar!

Beğeni ve izlenme sayıları anlık takip edilecek

Popüler video izleme platformu YouTube’da milyonlarca video yer alıyor. Bununla birlikte bu videoların ise her geçen gün beğeni ve izlenme sayıları değişiyor. Platform da bunu göz önüne alarak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Normalde YouTube’daki videoların alt kısmında videoların izlenme ve beğeni sayıları var. Ancak bu sayaçlar sayfa güncellenmediği takdirde değişmez ve aynı sayıda kalır. YouTube’a gelen yeni özellikle birlikte ise bu sayılar anlık olarak değişecek.

Yeni özellikle ilgili Google tarafından herhangi bir açıklama gelmese de bazı kullanıcıların bu özelliği test ettiği Reddit gönderilerinde ortaya çıktı.

Bu gönderilerde aynı zamanda anlık değişiklikler için bir animasyon olacağı da belirtildi. Animasyon ise sayaçlarda olduğu gibi dönerek sayıyı güncelleyecek.

Özelliği test eden bazı kullanıcılar, özellikten pek de memnun olmadığını ifade etti. Öte yandan özelliği kapatma şanslarının olması durumunda kapatmayı tercih edeceklerini de belirttiler. Bunun nedeni de bu YouTube üzerinde yer alan bu sayacın dikkatlerini dağıtması oluyor.

Öte yandan tabii ki de içerikleri tam ekran izlediğinizde animasyon ya da sayaç ekranda yer almıyor.

Şu ana kadar YouTube sayaç özelliğini test eden kişilerin pek memnun olmadığı görülüyor ancak içerik üreticileri için faydalı olabilir. Bunun nedeni de videonun anlık kaç kişi tarafından izlendiğini takip etmeleri oluyor.

Kaynak: Shift Delete