YouTube Shorts mu, TikTok mu? Hangisi daha popüler?

YouTube'un TikTok'tan kopyaladığı Shorts, TikTok'u geçti. Platformdan gelen açıklamaya göre Shorts aylık 1,5 milyar izleyiciye ulaştı.

YouTube Shorts mu, TikTok mu? Hangisi daha popüler?

YouTube, TikTok’a rakip olarak geliştirdiği kısa video özelliği Shorts’un rekor izlenme sayısını yakaladığını açıkladı. Platformun paylaştığı verilere göre Shorts videoları, her ay 1,5 milyardan fazla oturum açmış kullanıcı tarafından izleniyor.

YouTube Shorts, TikTok’u geçerek bir ilki başardı

YouTube Shorts’un ne kadar izlendiği ortaya çıktı. İki yıldan daha kısa süre önce YouTube’da hizmete alınan kısa video özelliği, tüm dünyada popüler olmayı başardı. Oturum açmış kullanıcılar tarafından aylık 1,5 milyar izlenmeye ulaştı. Bu rakam ise TikTok’un paylaştığı son izlenme sayısını geçtiğini gösteriyor.

Çinli video platformu TikTok, en son paylaştığı Eylül 2021 raporunda aylık 1 milyar kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu. Bu rakamın üzerinden dokuz ay geçmiş olmasına rağmen henüz yeni bir izlenme özeti sunulmadığı için, YouTube’un TikTok’u geçtiğini varsayabiliriz.

Platformun açıklamasına göre Shorts videoları, “gün boyunca farklı zaman ve yerlerde videoyla etkileşime giren” kullanıcıları temsil ediyor. Günün farklı zamanlarda kısa videolar izleyen kullanıcılar, daha uzun süreli oturumlarda ise YouTube’daki diğer videolara yöneliyor.

YouTube, ortalama izlenme süresinin arttığını da ifade etti, bu sürenin ne kadar olduğunu söylemedi. Ancak kısa biçimli video formatının popüler hale gelmesiyle, izlenme süresinin nasıl arttığı konusu merak uyandırdı.

YouTube ayrıca gelecek dönemlerde platformdaki uzun biçimli videolar, canlı yayınlar, müzikler ve podcast’ler gibi farklı kategorileri Shorts’a entegre etmeyi planladığını ifade etti. (Shift Delete)