YouTube videolarından alışveriş yapmak artık mümkün!

YouTube, video üzerinden alışveriş yapmayı mümkün hale getiriyor. Yeni entegrasyon sayesinde Shopify mağazaları YouTube'a bağlanabilecek.

YouTube videolarından alışveriş yapmak artık mümkün!

Son yıllarda sosyal medya platformları, e-ticaret hizmetlerine açılan bir kapı haline geldi. Birçok içerik oluşturucusu, sosyal medya hesapları üzerinden link vererek alışveriş sitelerine yönlendirmeye başladı. YouTube, yeni iş birliği sayesinde videodan alışveriş yapmayı mümkün kılacağını açıkladı.

YouTube ve Shopify ortaklığı: Ürün satışı nasıl yapılır?

YouTube tarafından hazırlanan yeni bir blog yazısı, platformun Shopify ile yeni bir entegrasyon başlattığını ortaya koydu. Perakende satıcılar için e-ticaret hizmeti olarak görev yapan Shopify, içerik üreticilerin ürünleri doğrudan YouTube’dan satmasına izin verecek.

YouTube üzerinden alışveriş yapmak günümüzde mümkün değil. YouTube’daki içerik oluşturucuları videonun açıklama veya yorum kısmına bağlantı ekleyebilir ve sizi farklı bir web sitesine yönlendirebilir. Fakat Shopify ile yapılan iş birliği sayesinde, harici mağazalardaki ürünleri YouTube’dan ayrılmadan kontrol edebilirsiniz.

Şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılar tarafından test edilebilecek yeni YouTube alışveriş deneyimi, doğrudan ödeme özelliği de sunacak. Bu sayede videodaki bağlantıya tıklayarak ürünü görebilecek ve isterseniz satın alabileceksiniz. Yani harici bir siteye gitmeye gerek kalmayacak.

Videolara ek olarak canlı yayınlar da Shopify entegrasyonundan faydalanabilecek. YouTube’un açıklamasına göre, canlı yayınlara ürün etiketlemek mümkün olacak.

YouTube’un üst şirketi Google zaten bir süredir Shopify ile iş birliği yapıyordu. Google Aramalarda ürün sorgulamaya izin verdiği için, YouTube’daki entegrasyonun da hızlı bir şekilde yayılması mümkün görünüyor.

YouTube alışveriş deneyiminin Türkiye’ye ne zaman geleceği şimdilik belirsiz. ABD’deki kullanıcılarda test edileceği aktarılan Shopify entegrasyonun, yakın zamanda genişlemesini bekliyoruz. (Shift Delete)