2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Ankaralılar Derneği ve Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali Deprem felaketinden kurtulan deprem kahramanı çocuklar için perdelerini aralıyor.

2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali başlıyor

Adını Kukla, Karagöz ve Tuluat Ustası Hadi Poyrazoğlu’ndan alan festivalin açılışı 13 Mart Pazartesi günü saat 13.00’da Ankara Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı sahnesinde yapılacak. 19 Mart tarihine kadar Ankara’da devam edecek etkinliklerde 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden kurtularak Ankara’ya gelmiş deprem kahramanı çocuklar gösterilerin özel izleyicileri olacak. Festival kapsamında Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Adana, Osmaniye illerinde de yine çocuklara özel gösteriler düzenlenecek.

Ankaralılar Derneği (AHİD) Genel Başkan Yardımcısı ve Proje koordinatörü Sanem Arıkan, Cumhuriyet'imizin 100. yılında gerçekleşecek olan II. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali'nde Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen kukla ve gölge oyunu sanatçıları, birbirinden eğlenceli kukla ve gölge oyunlarını çocuklarla buluşturacağını ifade etti.

Arıkan, “Türkiye’de sadece II. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali’nde görme ve işitme engelli çocuklarımız yine aynı anda aynı oyunu “HEP BİRLİKTE” izleyecekler. İşitme engelli çocuklarımız için sahnede işaret dili tercümesi yapılarak ve görme engelli çocuklarımız için betimlenen oyun kulaklık sistemi kullanılarak herkese ulaşacak ve böylece engelleri ortadan birlikte kaldıracağız. Tüm bunların yanı sıra çocuklara özel Kukla ve Karagöz Atölyeleri ile “Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz Sergisi” de festivalimizde sizleri bekliyor olacak” dedi.

2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali başlıyor

Deprem kahramanı çocuklarımızın yüzlerini güldüreceğiz

“Bu festival ile, engelli çocuklarımızın sanata erişebilirliği konusunda önemli ölçüde bir farkındalık yaratacağız” şeklinde konuşan Sanem Arıkan, “Festivalimizin Ankara’da gerçekleşen bölümünde ülkemizi üzüntüye boğan deprem felaketinden kurtulan deprem kahramanı çocuklarımızla da birlikte olacağız. Devamında ise Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Adana, Osmaniye illerimize giderek oradaki deprem kahramanı çocuklarımızda yüzlerini güldürmeye çalışacağız. Bu vesile ile de depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ülkemize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali başlıyor

Sanem Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayrıca bu yıl projemizi uluslararası arenaya taşımış olmaktan ve hem Türkiye için hem de başkent Ankara için eşi bulunmaz bir görünürlük fırsatı yaratmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz. Kalbimizde bütün bu heyecanlarla organize ettiğimiz II. Uluslararası Hâdi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali, tabi ki yalnız başarılamayacak kadar kapsamlı bir etkinlik. Yardımlarını esirgemeyen paydaşlarımıza, destek veren büyüklerimize, emeği geçen katkısı bulunan sanatçı ve sanatseverlere, basın mensuplarımıza kalpten şükranlarımızı sunuyoruz.”

Kukla Sanatçısı Şafak Poyrazoğlu’da bu yıl 2. düzenlenecek Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali'nde çok özel gösterimlere imza atacaklarını belirtti.

2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali başlıyor

TRT ve BHS Group medya basın sponsoru

II. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla Festivali'ne önemli markaları destek veriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen festivalde TRT’nin 6 ayrı kanalı festivali haber bültenlerinde an be an duyuracak. istanbul’un önemli Medya kuruluşlarından biri olan BHS GROUP MEDYA dijital haber pr çalışmaları ile festival öncesi sonrası tüm haber akışı sağlayacak ve festivalin tüm detaylarına yer verecek.

TİKA, UNESCO, Etimesgut Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Ankara Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi, Bilnet Okulları, Anadolu Ankara Turizm işletmeleri Derneği, Engelsiz yaşam vakfı, Bektaşlar, Etka, Ünsal Group, BHS Gorup, Kent Konseyi, Gordion Avm, Pusula Call center, Aksiyon organizasyon, openajans, Sacettin Gürbüz Engelsiz yaşam özel eğitim ve rehabitilasyon merkezi, Şençam köfte, Yiğitbey tatlıcısı, Keıfı çay restoran destek veren kurum, kuruluş ve STK’lar arasında bulunuyor.

2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali başlıyor