Black Panther: Yaşasın Wakanda, gişede liderliğini sürdürdü

Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), ikinci hafta sonunda 67.3 milyon dolar hasılatla Box Office ABD liderliğini sürdürdü.

Black Panther: Yaşasın Wakanda, gişede liderliğini sürdürdü

MCU'nun 4. fazını kapatan Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), ikinci hafta sonunda öngörülenden daha fazla bir düşüş yaşayarak 67,3 milyon dolar hasılat elde etti ve birinci sıradaki yerini korudu.

İlk hafta sonunda 180 milyon doları aşan bir hasılata ulaşan film, on günde dünya genelinde toplam 546,3 milyon dolar hasılata erişti.

Haftanın öne çıkan yeni filmlerinden The Menu, 9 milyon dolarla açılışını ikinci sırada gerçekleştirirken, üçüncü sırada sürpriz bir yapım yer aldı. Hz. İsa'nın hayatını konu edinen dini dizi The Chosen'ın henüz televizyonda yayınlanmamış 3. sezonunun ilk iki bölümü, vizyonda 8,22 milyon elde ederek üçüncü sırada yer aldı.

Black Adam vizyondaki beşinci hafta sonunu 4,48 milyon dolarla dördüncü sırada kapatırken Cennete Bilet (Ticket to Paradise) ise 3,2 milyon dolar hasılatla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

TÁR, Triangle of Sadness, The Banshees of Inisherin, Armageddon Time, Aftersun, Till gibi Oscar adaylıkları için bahsi geçen fakat gişede istenilen sonuçlara ulaşamayan ödül sezonu filmleri kervanına Kadın Dedi Ki (She Said) de katıldı.

Harvey Weinstein'ın işlediği suçların ortaya dökülmesinde başrolü oynayan iki gazetecinin bu süreçte yaşadıklarını anlatan film, vizyondaki ilk hafta sonunda yalnızca 2,25 milyon dolara ulaştı ve Box Office ABD'ye altıncı sıradan giriş yapabildi.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (18-20 Kasım 2022)

1- Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) - 67,3 milyon dolar

2- The Menu - 9 milyon dolar

3- The Chosen 3. Sezon İlk İki Bölüm - 8,22 milyon dolar

4- Black Adam - 4,48 milyon dolar

5- Cennete Bilet (Ticket to Paradise) - 3,2 milyon dolar (Kaynak: Box Office Türkiye)