Elon Musk eleştirilere kulak asmadı! Twitter'ın bu özelliği paralı olacak!

Twitter video süresi bir kez daha uzatıldı. Ancak sosyal medya devi, yeni güncellemeyi sadece Blue abonelerine dağıtacak.

Elon Musk eleştirilere kulak asmadı! Twitter'ın bu özelliği paralı olacak!

Twitter, ücretli abonelik katmanı Blue için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Daha önce Blue’ya özel olarak bir saatlik video yükleme hakkı tanıyan platform, bu süreyi uzattı. Artık Twitter’da iki saate varan videolar paylaşmak mümkün olacak.

Twitter Blue için video süresi uzadı

Twitter Blue aboneleri, maksimum video uzunluğunu 60 dakikadan iki saate çıkaran bir güncelleme alıyor. Bir süre önce iki dev film (Avatar: Suyun Yolu ve Süper Mario Kardeşler) parçalara ayrılarak Twitter’a yüklenmişti. Platform bu yüzden telif hakkı kurallarının geçerli olacağını söyledi.

Şirket öte yandan video dosyası için yeni bir boyut sınırlandırmasına gidiyor. İki saatlik videolar için sınırının 2 GB’tan 8 GB’a çıkarıldığı aktarıldı. Son güncelleme, iOS için Twitter uygulaması aracılığıyla kullanıma açıldı.

Sosyal medya devinin video özelliklerini geliştirmesi, TikTok ve YouTube’a rakip olma çabalarını takip ediyor. Twitter’ın yine de bir video platformu olmadığının altını çizelim. Blue abonesi olsanız bile Twitter’a yükleyebileceğiniz videolar en fazla 1080p çözünürlüğünde olacak.

Ancak video süresinin uzatılması, korsanlıkla mücadelede endişeleri artırıyor. Son aylarda Twitter kullanıcıları telif hakkıyla korunan filmleri paylaşmıştı. Yeni video güncellemesi ise korsanlığı ve telif hakkı ihlalini körükleyebilecek bu sınırlamayı ortadan kaldırıyor.

Ancak Twitter CEO’luğu koltuğuna çok yakında yeni bir ismin oturması bekleniyor. Medya dünyasının tanınmış isimlerinden olan Linda Yaccarino, sosyal medya platformunu yönetecek. Medya ve TV tarafında tanınıyor olsa da, bu endişeleri nasıl gidereceği bilinmiyor. (Shift Delete)