Elon Musk trafik verilerini açıkladı! X (Twitter) gerçekten battı mı?

Elon Musk, Twitter (X) için trafik verilerini açıkladı. İşte oldukça merak edilen konuyla ilgili detaylar...

Elon Musk trafik verilerini açıkladı! X (Twitter) gerçekten battı mı?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda çılgın milyarderimiz Elon Musk onca işin gücün arasında bir de Twitter’ı satın almış ve kendi oyun bahçesine çevirmişti. Musk platformun adı, tasarımı, profil sistemlerine kadar birçok yerde değişiklik yaptı. Herkes yaşananlardan sonra trafiklerin düştüğünden bahsediyordu fakat Musk’ın paylaştığı raporlar durumun tam tersi olduğunu gösterdi. İşte Twitter (X) trafik raporları ve detayları…

Twitter, Instagram ve diğerlerini geride bıraktı

Twitter platformunun satın alınmasıyla birlikte birçok kullanıcı değişen temalardan ve kurallardan şikayetçiydi. Daha sonrasındaysa Threads gibi platformlar açıldı ve kullanıcılar oralara doğru kaymaya başladı. Fakat gün sonunda bu platformların da aktiflikleri azaldı ve bir grup kullanıcı Twitter’a geri döndü.

Borsa ve hisse senetleri takip edildiğinde Twitter büyük bir düşüş yaşadı. Bu akıllara platformun zarar ettiği ve batış yoluna gittiği izlenimlerini verdi. Ancak Musk tarafından yapılan paylaşıma göre durum böyle değil hatta diğer platformlar için Twitter bir tehlike arz etmekte.

Musk tarafından açıklanan verilere göre Twitter trafik rakamları Google’dan arama yoluyla organik olarak gelen 650.9 milyona işaret ediyor. Bunun yanında Twitter’ın Google’a verdiği reklamlar ve anahtar kelime öne çıkarmaları tarafındansa 1100 tıklanma alındı. ABD içerisindeyse ücretli reklamlara harcanan tahmini bütçe oranı 14.3 bine denk gelmekte.

Instagram içinse değerler sırasıyla organik şekilde 520.7 milyon, reklam aracılığıyla 99.9 bin ve ABD içerisinde tahmini bütçe ise 105.4 bine denk geliyor. Burada fark edildiği üzere Instagram reklam aracılığıyla alınan tıklanmalarda önde ancak Twitter organik trafik getirilerinde 130.2 milyon tıklanma daha önde yer alıyor.

Twitter ve Instagram rekabetini 3. sıradan taçsız kral ve artık popülerliğini neredeyse yitirmiş olan Facebook izliyor. Facebook organik trafik olarak 496.5 milyon, reklam aracılığıyla 708.4 bin tıklanma aldı.

Her ne kadar organik trafikte Elon Musk ve platformu Twitter en yakın rakiplerini geçmiş olsa da reklamlı trafik gelirlerinde ciddi bir fark mevcut. Bu durum Twitter’ın batmadığını bizlere gösteriyor ancak popüleritenin ciddi oranda düştüğüne de bir işaret.

Kaynak: Shift Delete