Fenerbahçe-Başakşehir maçı sonrası zirve el değiştirdi

Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Başakşehir'i mağlup ederek, resmi maçlardaki yenilmezlik serisini devam ettirdi. Rossi'nin attığı müthiş golle üç puana uzanan Fenerbahçe, ligde liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe-Başakşehir maçı sonrası zirve el değiştirdi

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Medipol Başakşehir’i konuk etti. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, Diego Rossi’nin harika golüyle 1-0 kazandı.

Bu galibiyetle puanını 23 yapan Fenerbahçe liderlik koltuğuna otururken, Başakşehir 20 puanda kaldı. Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez üst üste üç maçından da galibiyetle ayrılmış oldu.

Jesus’tan üç değişiklik birden ve müthiş gol

Pozisyon açısında oldukça kısır geçen karşılaşmada Fenerbahçe, Teknik Direktörü Jorge Jesus’un 74. dakikada yaptığı üç değişiklik sonrası baskısını arttırdı. Michy Batshuayi, İrfan Can Kahveci, Enner Valencia oyundan alan Jorge Jesus, Diego Rossi, Emre Mor ve Joao Pedro oyuna sürdü.

Bu değişikliklerin ardından Başakşehir’i sahasında çıkartmayan ve üst üste ataklar geliştiren Fenerbahçe, golü de 84. dakikada buldu. Willian Arao’nun pasında topla buluşan Diego Rossi ceza sahası yayında sağ ayağı ile şık bir plase vuruşu ile topu sağ köşeye kaleci Volkan Babacan’ın uzanamayacağı köşeye doğru gönderdi ve ağlarla buluşturdu.

Fenerbahçe bu golle Başakşehir karşısında oyuna sonradan giren futbolcuların yaptığı katkıyla üç puanı hanesine yazdırdı.

Seri 10 maça çıktı

Fenerbahçe böylece ligde yenilmezlik serisini 6, resmi karşılaşmalarda ise 10 maça çıkardı. Sarı-lacivertli ekip ligde son 5 maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Son yenilgisini Arabam.com Konyaspor karşısında alan Fenerbahçe, daha sonra ligde 6, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 maçta rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 8 galibiyet alırken, sadece Fransa'da Rennes ve ligde Beşiktaş deplasmanlarında berabere kaldı.