Gazeteci İsmet Demirdöğen, kansere yenik düştü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) eski üyesi, gazeteci İsmet Demirdöğen, kanser nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gazeteci İsmet Demirdöğen, kansere yenik düştü

Tunceli’nin Hozat ilçesinde 9 Nisan 1960’da doğan İsmet Demirdöğen, ilköğretimini Hozat İlkokulu ve Ankara Yıldırım Beyazıt Ortaokulu’nda, ortaöğretimini Etlik Lisesi’nde tamamladı.

Demirdöğen, 1978’de girdiği Gazi Üniversitesi o zamanki adı Basın Yayın Yüksek Okulu olan İletişim Fakültesinden 1982’de mezun oldu. Çalışma hayatına 1978’de Türkiye Süt Endüstrisi Kurumunda satın alma memuru olarak başlayan Demirdöğen, üniversiteden mezun olduktan sonra memuriyet görevinden istifa etti.

ANKA Haber Ajansı’nda muhabir olarak gazeteciliğe başlayan Demirdöğen,1991-1993 yıllarında Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı.

Demirdöğen, çeşitli gazete, dergi, ajanslar ve kanallarda muhabir, parlamento şefi, haber müdürü, haber koordinatörü ve Ankara temsilcisi olarak görev aldı.

Bu süreçte çeşitli kanallarda programlar yapan Demirdöğen, 2013’te CHP TBMM Grubu’nda basın danışmanlığı görevine getirildi.

Eski RTÜK üyesi Demirdöğen, 1996-2003 yıllarında Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanlığı yaptı.

Kanser nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Demirdöğen, evli ve iki çocuk babasıydı.

Gazeteci İsmet Demirdöğen’in cenazesi yarın saat 12.00 de Oran’daki cemevinde düzenlenecek törenin ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda defnedilecek.

Kılıçdaroğlu paylaşımda bulundu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eski ÇGD Başkanı ve RTÜK Üyesi, değerli çalışma arkadaşım, gazeteci İsmet Demirdöğen'in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.