Hollywood'un altın çağının ünlü oyuncusu Cara Williams yaşamını yitirdi

Oscar ve Emmy ödüllerine aday gösterilmiş ünlü oyuncu Cara Williams, 96 yaşında hayatını kaybetti.

Hollywood'un altın çağının ünlü oyuncusu Cara Williams yaşamını yitirdi

1940'ların sonunda Hollywood'un altın çağında kariyerine başlayan ünlü oyuncu Cara Williams'ın 96 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Boomerang, The Girl Next Door ve The Helen Morgan Story gibi filmlerdeki rolleriyle dikkat çeken Williams, daha çok yardımcı rollerde oynamıştı.

1958 yılında The Defiant Ones ile Oscar'a aday gösterilmişti. Acı haberi kızı Justine Jagoda ve yeğeni Richard Potter verdi.

Hollywood'un altın çağından kalan son oyunculardan olan Cara Williams'ın ölümüyle ilgili açıklama yapan kızı Jagoda, "O sadece ışıltılı bir aktris değil aynı zamanda komik, abartılı, sıcak kalpli ve sevgi doluydu. Kötü bir gün geçiren herkesi güldürebilir ya da gülümsetebilirdi. Bir annede isteyebileceğiniz her şey ve daha fazlasıydı. Böyle bir kadını kaybetmek çok üzücü" diye konuştu.

Cara Williams kimdir?

Haber Global'in derlediği bilgilere göre 29 Haziran 1925 yılında Brooklyn'de doğan Williams'ın gerçek adı Bernice Kamiat'tı ancak o sinemada Cara Williams ismini kullandı.

Çocukken oyunculuğa başladı. Anne ve babası boşanınca annesiyle birlikte Hollywod'a yerleşti ve orada oyunculuk okudu. Çizgi filmlerde seslendirme sanatçısı olarak yer aldı.

16 yaşına geldiğinde 20th Century-Fox ile anlaştı. Wide Open Town, Happy Land gibi filmlerde küçük roller alarak kariyerini ilerletti. 1940'lı yılların sonunda ise Bumerang ile büyük atılım yaptı.

En büyük çıkışı ise Sidney Poitier ve Tony Curtis ile birlikte oynadığı ve dul bir anneyi canlandırdığı The Defiant Ones filmi oldu.  Oscar'a en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterildi ancak kazanamadı.

İlerleyen dönemde onu daha çok komedi filmlerinde gördük. 1950'lerde yayınlanan December Bride sitcom'undan esinlenilerek yapılan Pete and Gladys'de canlandırdığı Gladys rolüyle Emmy'ye aday gösterildi.  Sonrasında Cara Williams Show'u yaptı.  1980'lere gelindiğinde artık oyunculuktan uzaklaşmıştı.

1945 yılında Alan Gray ile evlendi ancak 2 yıl sonra boşandılar. Boşanmadan kısa bir süre önce doğum yaptı.  Arkasından John Barrymore'un oğlu aktör John Drew Barrymore ile evlendi. 1959'da bu evlilik de sona erdi. Son evliliğini 1964 yılında emlakçı Asher Dann ile yaptı. Çift, Dann 2018'de ölene kadar evli kaldı.