İkiz Tepeler oyuncusu Lenny von Dohlen evinde ölü bulundu

Twin Peaks (İkiz Tepeler) dizisiyle tanınan ABD'li ünlü oyuncu Lenny Von Dohlen 63 yaşında hayatını kaybetti. Evinde ölü bulunan başarılı oyuncu şöhrete Electric Dreams ile ulaşmıştı.

İkiz Tepeler oyuncusu Lenny von Dohlen evinde ölü bulundu

Bir döneme damgasını vuran İkiz Tepeler (Twin Peaks) dizisiyle adından söz ettiren Amerikalı oyuncu Lenny Von Dohlen'ın evinde ölü bulunduğu açıklandı.

63 yaşındaki oyuncunun Los Angeles'taki evinde hayatını kaybettiği açıklanırken uzun süredir tedavi gördüğü öğrenildi.

Lenny Von Dohlen kimdir?

Lenny Von Dohlen, Amerikalı bir sinema ve dizi oyuncusudur. Haber Global'in derlediği bilgilere göre 1958 yılı sonlarında Georgia, Augusta'da doğan Von Dohlen, Teksas'ta büyüdü. New York'ta oyunculuk eğitimi aldı. Birkaç tiyatro prodüksiyonunun ardından 1984 yılında "Kent State"te küçük bir rol aldı. Daha sonra Tender Mercies'de (Sevecenlik) göründü. Asıl çıkışını ise Electric Dreams ile yaptı.

1986 yılında Johpn Gray'in yazıp yönettiği Billy Galvin'de Karl Malden'la birlikte rol aldı. Miami Vice, The Equalizer ve The Young Riders gibi dizilerde konuk oyuncu olarak görüldü.

ABC'nin efsane dizisi İkiz Tepeler'in ikinci sezonunda Harold Smith karakteriyle başarısına başarı kattı. TV'de ayrıca Picket Fences, Chicago Hope, The Lazarus Man, The Pretender, CSI: Miami gibi yapımlarda da roller aldı.

Oynadığı diğer filmler arasında ise Tollbooth, Jennifer 8, Bird of Prey, Cadillac, Leaving Normal ve Evde Tek Başına 3 sayılabilir.

İkiz Tepeler dizisi

1990 yılında ABC kanalında yayınlanmaya başlanan ve Körfez Savaşı yüzünden 1 yıl sonra yayını durdurulan dizi. 32 bölüm hazırlanmış, bunlardan 29'u gösterilmiştir. Türkiye'de doksanlı yılların başında Star'da yayınlanmıştır.

Twin Peaks Laura Palmer (Sheryl Lee) isimli bir genç kızın öldürülmesi sonrasında gelişen olayları konu alır. FBI ajanı Dale Cooper (Kyle MacLachlan) bu cinayetle ilgilenmek için kasabaya gönderilir, fakat bu küçük ve sakin görünen kasaba aslında derinliğine bakıldığında çok karışıktır.

Electric Dreams filmi

Electric Dreams, Steve Barron tarafından yönetilen ve Rusty Lemorande tarafından yazılan 1984 bilim kurgu romantik komedi filmi. Film San Francisco'da geçiyor ve bir erkek, bir kadın ve bir kişisel bilgisayar arasındaki aşk üçgenini gösteriyor.