Fenerbahçe, liderliğini sağlamlaştırdı

Süper Lig 12. haftasında İstanbulspor'a konuk olan Fenerbahçe, rahat bir galibiyet elde edeceği maçı savunmadaki hatalarla zora soktu. Ancak son dakikalarda gelen gollerle rahatlayan Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'ndan zaferle ayrıldı ve galibiyet serisini dört maça çıkardı. Michy Batshuayi hat-trick'le gecenin yıldızı oldu.

Fenerbahçe, liderliğini sağlamlaştırdı

Süper Lig’in lideri Fenerbahçe, 12. hafta mücadelesinde İstanbulspor’a konuk oldu. Birçok gol pozisyonunu harcayan ve savunmadaki hatalar nedeniyle rakibini oyuna ortak eden Fenerbahçe, son dakikalarda bulduğu gollerle 5-2 galip geldi ve liderliğini perçinledi.

Maçın 5. dakikasında İstanbulspor’un bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken, 18. dakikada Michy Batshuayi penaltıdan Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. İrfan Can Kahveci’nin 36. dakikadaki füzesiyle soyunma odasına 2-0 üstün giden Fenerbahçe, 48’de Attila Szalai’nin hatalı pası sonucunda kalesinde golü gördü. İstanbulspor’da skoru 2-1 yapan Jetmir Topalli’nin golünden 1 dakika sonra, Batshuayi yine sahneye çıktı ve durumu 3-1’e taşıdı.

Dakikalar 67’yi gösterdiğinde, bu kez Altay Bayındır’ın hatasında yine Topalli ağları sarstı ve skoru 3-2’ye getirdi. Ancak maçın son bölümünde hata yapan taraf İstanbulspor oldu. Savunmada art arda kaptırılan toplar sonrasında 86’da Enner Valencia, 88’de Michy Batshuayi fişi çekti ve Fenerbahçe sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrıldı. Sarı lacivertlilerin Belçikalı golcüsü Batshuayi maçı hat-trick’le tamamladı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 26’ya yükseltti. Bir maçı eksik olan Fenerbahçe, en yakın rakibi Adana Demirspor’la puan farkını 3’e yükseltti. İstanbulspor ise 8 puanda kaldı.

Fenerbahçe penaltıyla öne geçti

Maçın henüz 5. dakikasında Fenerbahçe ağlarını sarsan İstanbulspor ofsayta takıldı. Ceza alanında Jetmir Topalli’nin kafayla indirdiği topu önünde bulan İbrahim Yılmaz’ın vuruşunda top ağlarla buluşturdu. Ancak yapılan VAR kontrolü sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

Bu pozisyondan sonra oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe sağlı sollu ataklar geliştirirken 16. dakikada penaltı kazandı. Ferdi Kadıoğlu’nun sağ kanattan yaptığı ortaya, Ali Yaşar eliyle müdahale edince hakem Mustafa Kürşad Filiz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Michy Batshuayi, kaleci David Jensen’i mağlup etti ve skoru 1-0’a getiren golü attı.

İrfan Can Kahveci’den şık gol

Golden sonra da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe üst üste pozisyonlar yakaladı. Sağ kanattan içeri kat ederek çektiği şutlarla İstanbulspor kalesini bunaltan İrfan Can Kahveci, 36. dakikada bu kez topu ağlara göndermeyi başardı. Orta sahadaki presle topu kapan Willian Arao, Emre Mor ile verkaç yaptı. Arao’nun şık topuk pasıyla topu alan Emre Mor pasın İrfan Can Kahveci’ye verdi. İrfan Can Kahveci de ceza sahası dışında sağ çaprazdan yakın köşeye yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.

Szalai’nın hatası, Michy’nın kafası…

İlk yarıda Fenerbahçe kalesine isabetli şut çekemeyen İstanbulspor, Atilla Szalai’nin hatası sonucu golü buldu. Maçın 48. dakikasında Attila Szalai kalecisi Altay Bayındır’a pasını vermek istedi ancak araya giren Jetmir Topalli, kaleciyi de çalımlayıp topu boş ağlara gönderdi.

Bu golden 1 dakika sonra korner kazanan Fenerbahçe’de, İrfan Can Kahveci’nin kullandığı köşe vuruşuna Michy Batshuayi kafayı vurdu ve skoru 3-1’e getiren golü attı.

Topalli yine affetmedi

Karşılaşmanın 67. dakikasında Fenerbahçe savunmasının arkasına çok iyi sızan Topalli, kalesini terk eden Altay Bayındır’ı yine çalımladı ve hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atarak skoru 3-2’ye getirdi.

Bu kez hatalar İstanbulspor’dan

Fenerbahçe savunmasının hataları sonucunda maça ortak olan İstanbulspor, son dakikalarda hata yapan taraf oldu. Önce 86. dakikada kaptırılan topu Enner Valencia ağlara gönderdi, sonra 88’de yine ön alan presi sonucu kazanılan topu Batshuayi golle sonuçlandırdı ve Fenerbahçe sahadan 5-2’lik skorla ayrıldı.