İtalyan müzisyen Massimo Morante hayatını kaybetti

İtalyan progressive rock grubu Goblin'in gitaristi Massimo Morante 70 yaşında hayatını kaybetti.

İtalyan müzisyen Massimo Morante hayatını kaybetti

Dario Argento'nun efsanevi korku filmleri Suspiria ve George A. Romero'nun Dawn of the Dead filmleri için yaptığı korku temalı müziklerle tanınan Masssimo Morante, 70 yaşında aramızdan ayrıldı.

İtalyan progressive rock grubu Goblin'in gitaristi ve kurucusu olan Morante'nin ölümünün ardından grubun Facebook sayfasından bir açıklama yayınlandı.

Paylaşımda, "Goblin'in yeri doldurulamaz gitaristi ve kurucusu Massimo Morante'nin hayatını kaybettiğini büyük bir acıyla duyuruyoruz" denildi.

1973 yılında Claudio Simonetti'yle birlikte Goblin grubunu kuran Morante, grubun ilk albümünü Londra'da kaydettirdi. Cinevox etiketiyle çıkan albüm sayesinde ünlü yönetmen Dario Argento'nun dikkatini çekti.

1975 yılında Argento'nun Deep Red filminin soundtrack'ini yapan grup, daha sonra bu kez Argento'nun Suspiria filminin müziklerini yaptı. Bu besteler sayesinde büyük başarı kazandılar.

Goblin grubu daha sonra George A. Romero'nun Dawn of the Dead (Zombie) filminin müziklerine de imza attı.

Grup devam ederken Morante bir yandan da solo çalışmalar yaptı. 1980 yılında Abbasso ve 1982'de Corpo a Corpo albümlerini çıkardı.