Kaleci Miguel Van Damme, lösemiyle savaşını kaybetti

Belçika Ligi ekiplerinden Cercle Brugge altyapısından yetişen ve takımının formasını giyen 28 yaşındaki kaleci Miguel Van Damme, 3. kez yakalandığı lösemi nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Kaleci Miguel Van Damme, lösemiyle savaşını kaybetti

Belçika ekibi Cercle Brugge'de forma giyen 28 yaşındaki Miguel Van Damme, 3. kez yakalandığı lösemi nedeniyle hayatını kaybetti. 28 yaşındaki futbolcu, 2016'dan bu yana lösemiyle mücadele ediyordu. Üzücü haberi forma giydiği Cercle Brugges duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "İşlerin bir süredir iyi gitmediğini bilsek de, hissettiklerimizi anlatmaya kelimeler yetmez. Cercle Brugge'ün yaklaşık 123 yıllık tarihinde bugün son derece zor bir gün" ifadelerine yer verildi.

2016-2017 sezonu öncesi sağlık kontrolünden lösemi teşhisi konulan Belçikalı oyuncu, 2020 yılının Eylül ayında aynı hastalığa 3. kez yakalandı. 

Miguel Van Damme, geçen yıl Mayıs ayında eşi Kyana Dobbelaere ile birlikte Camille adında bebeklerini kucaklarına almıştı.

Sözcü'nün Belçika basınından aktardığı bilgiye göre, Van Damme’a baba olacağını öğrendikten sadece iki gün sonra hastalığının tedavisinin olmadığının söylendiğini iddia etti.

Eşi Dobbelaere, Instagram’dan yaptığı paylaşımda, “Sevgili eşim, babamız dün gece son maçına gitti. Bu maç artık kazanılamayacak bir maçtı. Aslan gibi savaştın. Birçokları için örmek oldun. Sakin ol sevgilim, kazandığından fazlasını kazandın, artık tüm acılardan kurtuldun” diyerek yaşadığı üzüntüsünü ifade etti.

Cercle Brugge da resmi siteden uzun bir açıklama yayınlayarak, “Bir süredir işlerin iyi gitmediğini bilsek de, hissettiklerimizi anlatmaya kelimeler yetmez” ifadesine yer verdi.