Kırmızı Oda davasında flaş gelişme

Kırmızı Oda davasında yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, ilk raporla yetinmedi ve ayrıntılı rapor istedi. Gelen yeni raporda ise, 'İntihal var' denildi.

Kırmızı Oda davasında flaş gelişme

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, tv8’de yayınlanan ve 61. bölümde final yapan Kırmızı Oda dizisine açılan intihal davasında işler değişti.

İranlı yazar Shahzade N. İgual (Nilecem Elham Eftekhariniasr İgual) avukatı Şeyda Yıldırım vasıtasıyla İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuş ve 61. bölümde final yapan Kırmızı Oda dizisinin 35. bölümden itibaren yayınlanan İranlı Mitra’nın (Öteki adıyka Şerhrazat) 8 bölümlük hikâyesinin kendi hayat hikayesini anlattığı “Tahran’ın Kırmızı Sirenleri” adlı kitabından alındığını öne sürmüştü.

İranlı yazar, OGM Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri A.Ş. ve tv8’e açtığı davanın ilk bilirkişi raporunda “intihal yok” raporu çıktı.

Ancak mahkeme, ilk raporla yetinmedi ve ayrıntılı rapor istedi.

Yeni çıkan bilirkişi raporunda ise, “Tahran’ın Kırmızı Sirenleri kitabının metni ile Kırmızı Oda TV dizisinin metni konsept olarak birbiriyle örtüşmektedir. Kırmızı Oda isimli TV dizisinin metninin davacının Tahran’ın Kırmızı sirenleri isimli kitabını metnine açıkça bağlı olduğu, tereddütsüz olarak faydalanıldığı görüş ve kanaatimizin takdiri sayın mahkeme makamına aittir” denildi.