Kızılcasöğüt'ten Amerika'ya 'soyut' yolculuk

Çağdaş resim sanatının temsilcilerinden Ressam Talip Keser'in 'Surc-i Lisan' adını verdiği ikinci kişisel sergisi 1 Mart'ta ABD New Jersey GB Art Gallery'de sanat severlerle buluşacak. Soyut çalışmalarında tamamen bilinçaltını ele alan Talip Keser mekan, renk ve zamana bağlı kalmadan öngörülemeyenin peşindeki zihin yansımalarını eserlerine yansıtıyor.

Kızılcasöğüt'ten Amerika'ya 'soyut' yolculuk

Jestüel fırça darbeleri ve yoğun boya kitleleriyle yüzeyde yarattığı optik yanılsamalar ve zengin renk katmanıyla komposizyonlar kuran sanatçı, ‘’Resim yaparken bilinçaltımdaki düşünceleri aktarmaya çalışıyorum, izleyicinin de bunu kendi bakış açısından hissetmesine yardımcı olmak, eserlerimin her bakan gözde farklı bir anlama kavuşarak kendi varlığını hep diri tutmasını sağlamak istiyorum’’ diyor.

Öğretmeninden babasına: ‘Resim okumazsa hakkımı helal etmem’

8 yaşından beri resim yapan ve halen Uşak’ın Kızılcasöğüt kasabasındaki çatı katındaki atölyesinde çalışmalarını sürdüren ressam Talip Keser, toplamda 14 parçalık esere ev sahipliği yapacak sergisi ve ABD’ye uzanan başarı hikayesini ise şu sözlerle anlatıyor:

‘’25 yıldır resim yapıyorum. Resme başlamamda ve devam etmemde ilkokul öğretmenimin etkisi büyük. İlkokulda öğretmenim babama ‘Talip resim okumazsa hakkımı helal etmem’ diyor. Bir çocuğun en büyük şansı daha küçük yaşta iyi bir öğretmene rastlamaktır. Ben o öğretmene rastladım. Ailemin de desteğiyle bugünlere geldim. Eserlerimi dünya ile buluşturmak ve soyut sanat olarak bizler de varız demek bu sergideki önceliğim. Dünya olarak çok zor bir dönemden geçerken, tüm sorunlara ışık tutabilecek ortak bir dil olan sanatın sınırları kaldırmasına çok daha fazla ihtiyacımız var.’’

Dünyaca ünlü sanat fuarlarına katıldı

Talip Keser, 1990 yılında Uşak’ta doğdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü’nden mezun olduktan sonra çok sayıda karma sergiye katıldı. 2018’de ilk kişisel sergisini İstanbul’da Nişart Galeri’de açan Keser, Paris’te düzenlenen ‘’Art Shopping’’ Corrousel de Louvre, Miami’de her yıl düzenlenen en önemli sanat festivali olarak bilenen Art Basel başta olmak üzere Türkiye ve dünyada önemli sergiler ile sanat fuarlarına katıldı.