Özlem Tokaslan, kendi tiyatrosu Sahne Bazende'yi kurdu

Usta oyuncu Özlem Tokaslan, kendi tiyatrosunu açma hayaline Sahne Bazende ile kavuştu. Tokaslan, yeni kurduğu 'Sahne Bazende'nin perdelerini kukla tiyatrosuyla açtı.

Özlem Tokaslan, kendi tiyatrosu Sahne Bazende'yi kurdu

Özlem Tokaslan'ın Sahne Bazende’si çocuklar için sözsüz, müzikli bir kukla oyunu ile geçtiğimiz hafta 'merhaba' dedi.

Bazende'nin ilk oyunu ‘At’ın prömiyeri Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında Beyoğlu Akbank Sanat’ta gerçekleşti.

Tokaslan, çocuklar üzerinde pandeminin yarattığı olumsuz psikolojik etkileri ve gittikçe artan dijital bağımlılık problemini düşünerek bu oyuna karar verdiğini söyleyerek 'Çocuklara yönelik çalışmalar yürütmek için en etkili yöntemin sanat ve tiyatro olduğu anlayışıyla yola çıktık.'' dedi.

Tiyatronun isim annesi Zerrin Sümer

Özlem Tokaslan'ın 4 yıllık çalışmanın ardından kurduğu tiyatrosunun adı,  geleneksel tiyatroda ve gölge oyunlarında oyuncuya verilen ad olan 'Bazende'den geliyor.

Tiyatronun adını ona, 'Güzel Köylü' dizisinde birlikte oynarken tanıştığı ve çok saygı duyduğu tiyatrocu Zerrin Sümer önermiş.

''Zerrin Abla en dara düştüğümde her zaman bana yol gösteren bir rehber olmasının yanı sıra birlikte sahneye çıkmayı istediğim, çok güzel hayaller kurduğum bir aktrist.'' diyor.

Kukla oyunu önümüzdeki günlerde sahnelenmeye devam edecek. Özlem Tokaslan,  bir yandan da kendisinin sahne alacağı tek kişilik oyun projesine hazırlanıyor.