Portekiz'i yenen Güney Kore mucizeyi gerçekleştirdi

2022 Dünya Kupası H Grubu son maçında Portekiz ile karşılaşan Güney Kore, 90+1'de mucizeyi gerçekleştirdi ve gol averajıyla Uruguay'ın önünde yer alarak Son 16'ya kalmayı başardı.

Portekiz'i yenen Güney Kore mucizeyi gerçekleştirdi

2022 Dünya Kupası’nda Son 16’ya kalmak için Portekiz’i yenmesi gereken Güney Kore, geriye düştüğü maçta 90+1’de bulduğu golle 2-1 kazanarak müthiş bir hikaye yazdı.

Karşılaşmanın 5. dakikasında Ricardo Horta’nın golüyle 1-0 öne geçen Portekiz, 27. dakikada Young Gwon Kim’in golüne engel olamayınca ilk yarı 1-1’lik beraberlikle sona erdi. İkinci yarıda galibiyet golü için baskı kurmaya çalışan Güney Kore, Portekiz’in hakim futboluna uzun süre karşılık veremedi.

Ancak 90+1’deki kontratakta Portekiz savunmasını az adamla yakalayan Güney Kore, Hee-Chan Hwang’ın golüyle 2-1’lik üstünlüğü sağladı ve son nefeste Son 16 biletini almayı başardı.

Gol averajıyla Güney Kore!

Puanını 4 yapan Güney Kore, aynı puanda ve aynı averajda bulunan Uruguay’dan daha fazla gol attığı için ikinci sıranın sahibi oldu. Güney Kore grupta 4 gol atarken, Uruguay sadece 2 gol atabildi.

H Grubu’nu 6 puanla lider tamamlayan Portekiz, Son 16 turunda G Grubu’nun ikincisi ile karşılaşacak. Güney Kore ise, G Grubu’nun birincisi ile eşleşecek.