Reha Erdem'in yeni filmi Neandria'nın çekimleri başladı

Usta sinemacı Reha Erdem'in yeni filmi Neandria'nın çekimlerine başlandı. Film, Türkiye'nin ekolojik anlamda ilk sürdürülebilir film yapım girişimi olarak dikkat çekiyor.

Reha Erdem'in yeni filmi Neandria'nın çekimleri başladı

Yapımcılığını Ömer Atay’ın üstlendiği film, Neandria antik kentinin yakınlarında, yoksul ve küçük bir köyde yaşayan ve atletizm müsabakalarına hazırlanan Suna adlı genç bir kadının hikâyesini anlatacak.

Türkiye’nin ekolojik anlamda ilk sürdürülebilir film yapım girişimi olacak Neandria setinde kullanılacak bütün malzemelerden başlayarak ulaşım, konaklama, kostüm gibi her başlıkta çevreye sorunlarına proaktif bir yaklaşımı öngören çözümlerin geliştirilecek. Bu kapsamda film için yerel ve çevreye duyarlı üretim yapan kişi ve birimlerle çalışılacak.

Çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşecek Neandria, atletizm müsabakalarına hazırlanan Suna adlı genç bir kadının hikâyesini anlatacak ve usta oyuncular ile yeni keşifleri buluşturacak.

Sinemamıza Elit İşcan (Beş Vakit, Hayat Var), Türkü Turan (Kosmos), Ecem Uzun (Koca Dünya, Seni Buldum Ya!) gibi yeni yetenekler kazandırmış Reha Erdem’in Neandria keşfi ise Deniz İlhan olacak. Suna rolünde izleyeceğimiz Deniz İlhan’ın yanı sıra rap müzisyeni İzzy İsmail de ilk oyunculuk deneyimini bu film ile yaşayacak.

Neandria'da ayrıca, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer ve Ayşegül Kopartan da rol alacak.