Şarkıcı Ronnie Spector hayatını kaybetti

60'lı yıllarda Be My Baby ve Walking in the Rain gibi hit şarkılarıyla dikkat eden öncü kadın grubu The Ronettes solisti ünlü şarkıcı Ronnie Spector, 78 yaşında hayatını kaybetti. Kocası tarafından şiddet gören Spector çok zor bir hayat yaşamıştı.

Şarkıcı Ronnie Spector hayatını kaybetti

Müthiş sesi ve canlı sahne performansıyla bir döneme damgasını vuran ünlü şarkıcı Ronnie Spector, 78 yaşında aramızdan ayrıldı.

Solisti olduğu Ronnettes'le "Be My Baby" ve "Walking in the Rain" gibi hitlere imzasını atan ünlü vokalistin kanser nedeniyle hayatını kaybettiği açıkladı.

Ronnie'nin ailesi yaptığı açıklamada "Ronnie hayatını gözlerinde bir pırıltı, cesur bir tavır ve kötü bir mizah anlayışıyla yüzünde bir gülümsemeyle yaşadı. Sevgi ve minnetle doluydu. Neşeli sesi, oyuncu doğası ve büyülü varlığı onu gören duyan ve tanıyan herkeste yayşayacak" dedi.

Ronnie Spector kimdir?

Haber Global'in derlediği bilgilere göre Ronettes grubu 60'lı yılların başında dikkat çekmişti. Spector'ın müthiş sesi şarkılara güç verdi. Hitlerinden "Be My Baby", Rolling Stone'un tüm zamanların en iyi 500 şarkısı listesinde 22 numarada yer aldı.

Ronnie Spector, 2016 yılında Rolling Stone dergisine verdiği röportajda "Bütün müzisyenler ellerinde ne varsa düşürdüler ve kasabadaki bu yeni kıza baktılar. 'Aman tanrım' diye düşündüm. 'Ben mi? İspanyol Harlem'inden çıkan küçük kız mı?' demişti.

1963 yazına damgasını vuran "Be My Baby"nin büyük başarısı Ronette grubunu süper yıldızlara çevirdi ve pop dünyasında dalgalanmalara neden oldu.

"Aklımı başımdan aldı"

Brian Wilson şarkıyı ilk duyduğu anı şöyle anlatmıştı: "Araba kullanıyordum, şarkı çalmaya başladı. Yolun kenarına çekmek zorunda kaldım, çünkü aklımı başımdan aldı. Şimdiye kadar üretilmiş en iyi şarkı. Hiç kimse onun üstüne çıkamaz."

İlk günlerde Spector'lma birlikte çalışan Darlene Love ise, "Tarihte kendi yerini alacak çünkü onun gibisi gelmedi. 1964'te onunla ilk tanıştığımda ufacık bir şeydi. Bana küçük bir Barbie bebeğini hatırlatıyordu. Ama sesi çok büyüktü" diye konuştu.

Kabus gibi bir evlilik

Ronnie Spector, Phil Spector ile 1968 yılında evlendi. 4 yıl sonra ayrıldılar. Bu evlilikte şiddet ve istimar olduğu çok konuşuldu. Phil Spector geçen yıl öldü. Ronnie ölümü üzerine yaptığı açıklamada "Harika bir yapımcıydı ama berbat bir kocaydı" demişti.

Ronnie'nin asıl adı Veronica Yvette Bennett'ti. New York'ta büyümüştü. Genç yaşta kız kardeşi Estelle ve kuzenleriyle şarkı söylemeye başladı. Darling Sisters adıyla bir grup kurdular. Birkaç başarısız single'ın ardından Phil Spector onları keşfetti. Ronnie'nin sesine uygun şarkılar yazdı. Ondan sonra büyük çıkış başladı.

En büyük şanssızlığı Beatles'a Rolling Stones'a denk gelmesi

Ronettes grubunun şansızlığı Beatles ve Rolling Stones'a denk gelmesi oldu. Bu iki grup dünyayı sallarken öncekiler dinleyici kaybetti. Beatles'ın Amerika turnesi için Ronettes'e de şans verildi. Ancak Phil Spector, Ronnie'nin gitmesine izin vermedi. Bu, ünlü şarkıcının hayatının karanlık döneminin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Gazete okumasına, TV izlemesine bile izin vermedi. Woodstock'ın olduğundan bile haberi yoktu.

1972'de Phil'den kurtulduktan sonra yeni bir kariyer kurmaya çalıştı. O günleri Rolling Stone'a "Eski sevgilim şarkı söylemeyi benden aldı, bu yıkıcıydı" diye anlatmıştı.

1976'da E Street Band ile "Say Goodbye to Hollywood" şarkısını kaydetti. Ancak eski günlerinden eser yoktu. 1986 yılında Eddie Money'nin "Take Me Tonight" adlı hit parçası için "Be My Baby"den bir kısmı kullanmasıyla yeniden ilgi odağı oldu. Şarkı büyük başarı kazandı ve yeni nesil Ronnie'yi tanıdı.

Ronnie Spector son birkaç yılında turneye çıktı, ara sıra yeni kayıtlar yaptı.