Şarkıcı Zilan Tigris (Dilek Küçüker) ve oyuncu eşi Çağdaş Çankaya depremde hayatını kaybetti

Depremin vurduğu iller arasında yer alan Diyarbakır'da çöken Sözel Apartmanı enkazı altında kalan Zilan Tigris olarak tanınan Ermeni asıllı sanatçı Dilek Küçüker'in cansız bedenine bu sabah saatlerinde ulaşıldı.

Şarkıcı Zilan Tigris (Dilek Küçüker) ve oyuncu eşi Çağdaş Çankaya depremde hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde çöken 8 katlı Sözel Apartmanı’nın enkazı altında eşiyle birlikte kalan Ermeni şarkıcı Zilan Tigris olarak tanınan Dilek Küçüker’in bu sabah saatlerinde cansız bedenine ulaşıldı.

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuar Türk Müziği Ses Eğitim Bölümü’nden mezun olup müzik öğretmenliği yapan Küçüker, 10 farklı dil ve lehçelerde kardeşlik şarkıları seslendiriyordu. Besteler yapan Küçüker, mütevazı kişiliği ve alçak gönüllüğüyle bölgede sevilen bir ses sanatçısıydı.

Bir dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi korosunda da şeflik yapan Dilek Küçüker’in tiyatro sanatçısı eşi Çağdaş Çankaya ile 9 kişinin daha hâlâ aynı binanın enkazında olduğu öğrenildi.

Sanatçı Küçüker, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Sezen Aksu ile kardeşlik türkülerini okumuştu

2002 yılında ‘Türkiye Şarkıları’ projesinde yer alan ve Sezen Aksu ile yurt içi-yurtdışı turnelerine katılarak kardeşlik şarkılarını seslendiren Dilek Küçüker, 2004 yılında da sanatçı Ferhat Göçer ile ‘Anadolu Aryaları’ projesinde yer almış, konserler vermişti.

Sanatçı, Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Süryanice, Arapça, Farsça, Rumca ve İbranice seslendirdiği ezgileriyle ‘Halkların kardeşliği’ türküleriyle tanınıyordu ve konserleri büyük ilgi görüyordu.

Dilek Küçüker son olarak Diyarbakır’da ‘İz-Tarihe İz Bırakan Kadınlar’ adlı bir resim sergisi açmıştı. (Sözcü)