Sibel Can ve Alihan'ın Kış Masalı davası 7 yıldır çözülemedi

Şarkıcı Alihan'ın Sibel Can'ın albümündeki 'Kış Masalı' adlı şarkının yıllar önce kendisinin yaptığı müzikten alıntı olduğu iddiasıyla açtığı tazminat davası 7 yıldır sürüyor.

Sibel Can ve Alihan'ın Kış Masalı davası 7 yıldır çözülemedi

Kamuoyunda Alihan olarak bilinen şarkıcı Ali Kızıltepe’nin Sibel Can ve Adem Gümüşkaya’nın çıkarttığı ‘Kış Masalı’ adlı şarkının yıllar önce kendisinin yaptığı ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor’ adlı şarkıdan alıntı olduğu iddiasıyla İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne 2015 yılında açtığı tazminat davası sürüyor.

Sözcü’de yer alan habere göre, söz konusu davada mahkemeye 7 bilirkişi raporu sunuldu. Davanın son duruşması geçen 2 Mart’ta görüldü ve taraf vekilleri katılmadığı için duruşmanın 27 Eylül’e ertelenmesine karar verildi.

Söz konusu 7 bilirkişi raporunun 3’ünde her iki eserin de melodik yapısının aynı olduğu ifade edildi.

1 bilirkişi raporu maliye bilirkişi raporu olurken, kalan 3 bilirkişi raporunda ise eserin melodik yapılarının birbirine benzer ancak eserin alıntı olmadığı belirtildi.

“Melodiler alıntı”

Şarkıcı Alihan’ın avukatı Oğuzhan Yeni, “Müvekkilim sanat dünyasında uzun yıllardır yer edinmiş bir sanatçıdır. Müvekkilim ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor’ adlı bir şarkı çıkarmıştır. Bu şarkının üzerinden yıllar geçtikten sonra Sibel Can ve Adem Gümüşkaya ‘Kış Masalı’ adlı bir şarkı çıkardı. ‘Kış Masalı’ adlı şarkının melodisinin müvekkilimin çıkardığı şarkının melodisinden alıntı olduğu iddiasıyla mahkemeye başvuruldu” diye konuştu.

“Raporlar iddiamızı doğruluyor”

Bir şarkının melodisinin dahi birbirine benzemesinin ‘suç’ olarak nitelendirildiğini ifade eden Yeni, “Fikri ve sinai hukukuna göre bir kişinin tescilli olan fikrini, eserini izinsiz kullanmak suç teşkil eder. Mahkeme süreci 7 yıldır devam etmektedir. Mahkemeye 7 bilirkişi raporu sunulmuştur. Bu raporlardan bazıları bizim iddiamızı doğrular niteliktedir. Hukuk çerçevesinde davamızı devam ettireceğiz. Bekleyip göreceğiz. Müvekkilimin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.