Talat Atilla ve Tamer Korkmaz, Memleket programıyla tv100'de ekranlara dönüyor

Gazeteciler Talat Atilla ve Tamer Korkmaz, TV100'de her hafta yayınlanacak programla ekranlara dönüyorlar.

Talat Atilla ve Tamer Korkmaz, Memleket programıyla  tv100'de ekranlara dönüyor

Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın hazırlayıp sunacağı cumartesi akşamları 23:30'da yayınlanacak programın ismi Atilla'nın 5 sene önce Milliyet Gazetesi’ndeki köşe ismi olan 'Memleket' olarak belirlendi.

Medya Radar'da yer alan habere göre, Turktime Genel Yayın Yönetmeni Talat Atilla ve Yeni Şafak Yazarı Tamer Korkmaz programda siyasi analiz, Ankara Kulislerinin yanında aktüel ve sanat dünyasındaki gelişmeleri de yorumlayacaklar.

Memleket, 4 Mart Cumartesi ilk programıyla seyircilerle buluşacak.

Talat Atilla Kimdir?

Ata toprağı Yozgat. Ankara’da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, İstanbul Üniversitesi Tarih (Ö.L) bölümlerinden mezun oldu.

İki Yüksek Lisans diplomasına da sahip olan Talat Atilla, 100'lük sisteme göre 89 diploma notu ile Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve 4'lük sisteme göre 3,75 diploma notu ile Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini bitirdi.

Selçuk Üniversitesi'ndeki tez proje ödev konusu 'Uluslararası İlişkilerde Medyanın Rolü' olurken. Kastamonu Üniversitesi'ndeki tez ödev proje konusu 'Siyaset erkinin güç tutkusu ve bu tutkunun vatandaşa maliyeti' oldu.

1988 yılında gazeteciliğe ilk adımını attı. O dönemlerin önde gelen gazetelerinden birisi olan Anavatan Gazetesinde yazmaya başladı. Yine o dönemlerde İlk Haber gazetesinde muhabir olarak çalıştı. Sonrasında Ulus gazetesinde muhabirlik ve istihbarat şefliği görevlerinde bulundu. Günaydın Gazetesi, Tercüman, Son Havadis Gazetesi’nde muhabirlik, Yankı Dergisi ve Gündüz gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Talat Atilla, Güneş Gazetesi’nde 10 sene Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı görevlerinin yanında, Milliyet Gazetesi’nde de köşe yazarlığı yaptı.

CNNTÜRK'de bir süre Türkiye'nin Gündemi programının daimî konukluğunun yanında Habertürk başta olmak üzere birçok televizyona konuk olarak katıldı.

TAÇSAV “Atatürk özel ödülü”

Avrupa Gazeteciler Derneği “Yılın köşe yazarı ödülü”

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin verdiği “Şeref Madalyası” ödülü...

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı "üstün cesaret madalyası" ödülü...

Azerbaycan istiklal şairi Ahmet Cevad "Onur Madalyası...

“Atatürk’ün fotoğrafının TBMM duvarından indirilmesi özel haberi “ile RADEV tarafından “Yılın Gazetecisi özel haber ödülü”

Başkent Grubu "Cumhuriyetin 84. yılı 'altın adam" ödülü...

Uluslararası Radyocular Birliği 2 kez "Yılın gazetecisi" ödülü...

Türkiye Kültür ve Sağlık Eğitimi Vakfı 'yılın gazetecisi' ödülü...

Türkiye Tanıtma Platformu (TÜTAP) tarafından 3 kez “Yılın yazarı” ödülü..

Meclis Haber Dergisi tarafından “Yılın en iyi medya sahibi (Turktime) “ ödülü…

Türkiye Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından “Yılın en iyi araştırmacı gazeteci” ödülü..

Başkent Grubu tarafından “Cumhuriyetin 84. Yılı Altın adamı “ ödülü…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a tazminat ödemek için evini satması hakkında yaptığı haber ile 2018 Aralık ayında “Özel Haberle” 4 ayrı ödül de aldı.

2004 yılında turktime.com'u kuran Talat Atilla, ayrıca internetoku.com ve mecliskulisi.com adlı haber sitelerinin de imtiyaz sahibidir.

“Lordlar Kamarası” kitabının da yazarı olan Talat Atilla İnternet Medya Federasyonu'nun kurucu genel başkanlığının yanında halen Avrupa İnternet Medya Derneği Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Tamer Korkmaz Kimdir?

1964'te Bafra Samsun'da doğdu. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Muhabirlikten yazarlığa geçen Korkmaz 1986'dan beri gazetecilik yapıyor.  Ocak 2008'den bu yana Yeni Şafak'ta yazıyor.