Usta oyuncu Conrad Janis, hayatını kaybetti

Mork & Mindy ve Altın Kızlar gibi yapımlarda rol alan dünyaca ünlü oyuncu Conrad Janis, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Usta oyuncu Conrad Janis, hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu ve trombon sanatçısı Conrad Janis, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Robin Williams'ın sitcom'u Mork & Mindy ile hatırlanan başarılı oyuncunun Los Angeles'taki Cedars-Sinai Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliğinden öldüğü açıklandı. Acı haberi, Janis'in menajeri Dean Avedon verdi.

Conrad Janis kimdir?

Broadway'de başlayan oyunculuk kariyerinde hızla ilerleyen Janis, erken yaşlarda sinemayla tanışmıştı.

1947 yılında 20th Century Fox yapımı The Brasher Doubloon'da George Montgomery'yle birlikte rol alan Janis, Frasier'da Albert rolünü oynamıştı.

Get Smart ve Quark gibi ses getiren yapımlarda da izlediğimiz ünlü oyuncu aynı zamanda Carneige Hall'da trombonist olarak sahne almıştı. Grubu Tailgate Five ile birçok albüm yaptı. George Segal'la birlikte caz müziği de yaptı.

Janis'in kariyerinin zirve rolü ise Mork and Mindy'de canlandırdığı Mindy'nin babası Fred McConnell rolü olmuştu. ABC'de 4 sezon yayınlanan dizi büyük başarıya ulaşmıştı.

11 Şubat 1928'de Manhattan'da doğan Janis'in annesi yazardı. Babası ise bir sanat düşkünüydü. 1967 yılında içinde Picasso eserinin de olduğu 103 parçalık koleksiyonunu New York'taki Modern Sanatlar Müzesi'ne bağışlamıştı.

13 yaşında Broadway'de boy gösteren Janis'in ilk rolü Junior Miss'ti. 16 yaşına kadar bu oyunda rol aldı. Bu nedenle okula gidemedi. Film tarihçisi Alan K. Rode'a "Liseye hiç gitmedim" demişti.

Daha sonra Kaliforniya'nın yolunu tutan Janis, birçok yapımda ufak roller aldı. Fox'la haftalık 750 dolarlık bir kontra imzaladı. Normalde o dönemde oyuncular haftalık 75 dolar alabiliyordu. Ancak Broadway'den gelmesi ona iyi maaş olarak döndü.

1947 yılında ilerleyen yıllarda ABD Başkanı olacak olan Ronald Reagan ve Shirley Temple'la That Hagen Girl filminde oynadı. Fox'ta beklediğini bulamayan Janis, televizyona geçiş yaptı. Suspense, Starlight Theatre ve Studio One gibi programlarda yer aldı.

Bu arada Broadway'den de kopmadı. The Brass Ring, Time Out for Ginger ve Sunday in New York gibi prodüksiyonlarda boy gösterdi. İlerleyen yıllarda yeniden sinemadaydı. Dokunulamzlar ve My Favourite Martian, Airport, The Happy Hooker gibi yapımlarda oynadı.

80'li yıllarda ise Brewster's Millions, Sonny Boy, Oh God! Book II'de 90'larda ise Mr. Saturday Night ve Te Cable Guy filmlerinde rol aldı. (Haber Global)