Usta oyuncu Lynne Marta evinde ölü bulundu

Charlie'nin Melekleri, Law & Order, Starsky & Hutch gibi dizilerin yıldızı Lynne Marta evinde ölü bulundu.

Usta oyuncu Lynne Marta evinde ölü bulundu

Türkiye'de de çok sevilen Charlie'nin Melekleri, Starsky & Hutch, Law & Order gibi dizilerin yanı sıra sinemada dans devrimi yaratan Footloose'un da yıldızı olan ünlü oyuncu Lynne Marta, Los Angeles'taki evinde ölü bulundu.

78 yaşında hayatını kaybeden Marta'ya bir süre önce kanser teşhisi konulduğu öğrenilirken ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Clint Eastwood'la birlikte başrollerini paylaştığı Joe Kidd filmindeki Elma rolüyle de hafızalara kazınan oyuncunun 11 Ocak günü öldüğü açıklandı.

Amerikalı olan Marta aynı zamanda şarkıcıydı. İlk ekran deneyimini 1966 yılında komedi dizisi Gidget'ta yaşadı. The Lloyd Thaxton Show'da düzenli olarak yer aldı.

Oynadığı diğer diziler arasında Cannon, Medical Center, The Streets of San Francisco, Barnaby Jones, Trapper John da sayılabilir.

Lynne Marta ayrıca Passions, Yalan Rüzgarı, Days of Our Lives gibi pembe dizilerde de boy gösterdi.

30 Ekim 1945'te New Jersey, Somerville'de doğan oyuncunun ailesi İtalyan’dı.

Oyuncu Rebecca Schaeffer'ın öldürülmesinin görgü tanığıydı

Lynne Marta bir dönem bir cinayet davasıyla gündeme gelmişti. Ünlü oyuncu Rebecca Schaeffer'ın öldürülmesinin görgü tanığı olmuş ve günlerce medya gündeminde yer almıştı. Schaeffer'ı 19 yaşındaki hayranı Robert John Bardo, Batı Hollywood'da vurarak öldürmüştü.

Öncesinde Bardo, ünlü oyuncuyu 3 yıl boyunca takip etmişti. Schaeffer'ın 1989'daki kara komedi Scenes from teh Class Struggle in Beverly Hills yapımında bir sahnede rol arkadaşıyla yatağa girmesinin ardından kıskançlık krizine tutulan Bardo, bir dedektif tutarak Schaeffer'ın ev adresini öğrenmiş sonra da bir silah alarak evine gitmişti.

Kaynak: Haber Global